Naar inhoud
0
Beoordeling: 8,8 door 1027 klanten op Kiyoh

Welke airco voor zolderkamer?

Op de zolder kan de temperatuur, zeker in de zomermaanden, flink oplopen. Een zolder kan tijdens een hittegolf al snel een temperatuur van 30 graden bereiken. Dit is veel te warm, zeker als je de zolder gebruikt als slaap- of werkkamer.

Airco op zolder

Airco op zolder

Om de zolderruimte wat koeler te maken, kun je een airco installeren. Een airco verkoelt een ruimte, waardoor het een stuk behaaglijker is tijdens warme dagen.

Het verkoelen van een zolderruimte begint met een goede isolatie. Je kunt de zolder zelf isoleren met behulp van isolatiewol. Dit zorgt gelijk voor een flinke energiebesparing!

Welke airco is geschikt op zolder?

Voor een zolder kun je kiezen tussen mobiele airco’s of split unit airco systemen. Een split unit airco is een vast systeem, dat wordt gemonteerd aan de wand of plafond. Hiervoor is het van belang dat het vals plafond van de zolder het gewicht kan dragen. Het voordeel van een vast airco systeem is dat deze airco’s bekend staan om hun stille werking. Daarnaast zijn split unit airco’s energiezuinig en zorgen ze voor een aangenaam binnenklimaat.

Mobiele airco op zolder

Naast een vast airco systeem, kun je ook kiezen voor een mobiele airco. Dit type airco is verplaatsbaar en hierbij is minder installatie nodig. Echter, een mobiele airco heeft vaak minder koelvermogen. Daarom is deze minder geschikt voor grotere ruimtes, zoals een hele zolderkamer. Ook moet de afvoerleiding van de airco uit het raam hangen. Op een zolder worden vaak dakramen geïnstalleerd op hoogte, waardoor dit niet praktisch is.

Hoewel een mobiele airco snel te installeren is en goedkoper is dan een split unit airco, is deze een stuk minder energiezuinig en stil. Een mobiele airco produceert over het algemeen meer geluid. Niet heel handig als je lekker wil slapen!

Airco installeren op zolder

Het installeren van een airco op zolder vergt wat meer inspanning. Je moet tenslotte meerdere trappen op en soms op grotere hoogte werken. Het is bij AircoGarant mogelijk om de installatie aan onze STEK-gecertificeerde professionals over te laten?  
Onze monteurs helpen je graag met het installeren van je nieuwe split unit airco. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

Lees ook deze blogs

Airco reinigen
Hoe kun je een airco reinigen?
Behoud de kwaliteit van je airco door deze regelmatig te reinigen. Wij vertellen je in deze blog hoe je een airco kunt reinigen en onderhouden.
Hoe werkt een mobiele airco?
Hoe werkt een mobiele airco en wat zijn de voordelen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Je leest het in deze blog.