Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat je een antwoord van ons krijgt op jouw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! Alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Isoleren van de koelleiding

Voor een goede werking van de airco is het belangrijk dat de koelleiding goed geïsoleerd is. Het is verstandig om de isolatie na een aantal jaar te controleren en eventueel te vervangen. Indien de lucht in de leidingen kouder is dan de lucht in de omgeving, laten niet geïsoleerde leidingen dooiwater vrij. Dit veroorzaakt schade door schimmel- en roestvorming.

Is de isolatie deelbaar en moet deze dan gelijmd worden?

De INSUL-TUBE COIL buisisolatie is verkrijgbaar als rol, die op maat kan worden afgesneden. Bij AircoGarant kan je ze krijgen van 1 meter, 3 meter, 5 meter en 10 meter.

De opengesneden buisisolatie dien je, na het plaatsen om de leiding, dicht te lijmen. Breng op beide randen een regelmatige laag lijm aan, laat het drogen tot de lijm handdroog is en druk dan de randen krachtig en gelijkmatig tegen elkaar.

Toepassing van isolatietape

Met isolatietape voorkom je dat dieren, als vogels en steenmarters, het isolatiemateriaal om de koelleiding wegknagen. Deze tape heeft een goede balans tussen afwikkelkracht en flexibiliteit en uitstekende afdichteigenschappen. Dit voorkomt dat er water doorheen komt en voorkomt de chemische en elektrische weerstand. Het kan gebruikt worden bij lage temperaturen (tot -10°C). Deze tape is geschikt om buiten te gebruiken dankzij zijn weerstand tegen veroudering en weersinvloeden. Ook is de tape bestand tegen oliën, zuren en alkaliën.

Hoe gebruik je de tape?

Het oppervlak moet vrij zijn van zuil, stof, water, olie en vet. Breng de tape onder lichte spanning, half overlappend aan. De laatste 5 tot 10 cm wikkel je zonder spanning  om loslaten te voorkomen, maak het aan beide zijden vast met een tyrap. Neem de tape tussen je duim en wijsvinger en pak de tape dichtbij elkaar vast en scheur de tape af zodra je de juiste lengte hebt bereikt.

Klantvriendelijkheid en service van AircoGarant

Wanneer jij voor 16:00 uur bestelt, zorgen wij dat je nieuwe airco dezelfde dag nog wordt verzonden. Ophalen mag ook. Dit kan overdag tijdens onze openingstijden. Heb je vragen? Neem contact op met onze klantenservice, telefonisch of via het handige contactformulier op de website. We horen graag van je!

Lees ook deze blogs

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is de zuinigste airco voor verwarmen?
Verwarmen met een inverter airco is een duurzame, zuinige en milieuvriendelijke oplossing waarmee je flink kan besparen in het stookseizoen. Lees in dit blog welke airco het zuinigst is om te verwarmen.