Naar inhoud
0

Airco installatiematerialen

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden

Installatiematerialen voor airco's

Verschillende soorten installatiematerialen voor de airco

Om een airco op een zo zorgvuldig mogelijke manier te installeren, is het noodzakelijk om additionele attributen te gebruiken. Naast dat wij leverancier zijn van aircosystemen, kun je tevens bij AircoGarant terecht voor divers airco installatie materiaal. Dit loopt erg uiteen, maar is te vangen in de volgende categorieën:

 • App/Wi-Fi bediening
 • Elektra aansluitmateriaal
 • Koelleiding
 • Flare koppelingen
 • Condensafvoer
 • Bevestigingsmaterialen
 • Leidinggoot
 • Isolatie en tapes
 • Dakdoorvoer
 • Buitenunit omkasting
 • Onderhoud en reinigingsmateriaal

Het airco installatie materiaal is van de best mogelijke kwaliteit, waardoor je bij de installatie het werk op een zo goed mogelijke manier kunt uitvoeren. Dit maakt ook dat de gehele installatie zeer lang meegaat, waardoor je dus optimaal profiteert van jouw systeem. Je kunt de airco installatiematerialen in verschillende hoeveelheden (en lengtes) verkrijgen en indien nodig, maken wij de producten voor je op maat. 

Standaard geleverd bij onze split unit airco's

Op het moment dat je een aircosysteem aanschaft bij AircoGarant, dan krijg je daar - afgezien van het systeem en vanuit de fabriek bijgeleverde producten - geen additionele airco installatie materialen bij. Dat is althans als je voor de meest basale uitvoering gaat. Het is echter ook mogelijk om aircosystemen inclusief airco installatie materiaal te verkrijgen. Denk hierbij dan aan kunststof balken of muurbeugels om de unit op te hangen.

Om het jezelf gemakkelijk te maken is het advies natuurlijk om bij de bestelling alle benodigde airco installatie materialen mee te laten komen. Dit kan direct bij de bestelling inbegrepen worden, aangezien je in onze webshop de keuze krijgt je bestelling aan te vullen met de airco installatie materialen die nodig zijn. Denk dan aan condensslangen, beugels, bevestigingsmateriaal, isolatiemiddelen en nog veel meer. Daarmee ontvang je na het afronden van je bestelling alles wat je nodig hebt, zodat je gelijk aan de slag kan.

Leidingen, isolatie en fittingen

Onder airco installatie materiaal valt een brede variatie van producten, die wij kant en klaar leveren. Zo kun je bij ons standaard 3 tot 5 meter sets aan koelleidingen aanschaffen, maar weet ook dat wij dit soort airco installatie materiaal indien nodig op maat kunnen maken. Dus in die zin kunnen we aan elke wens voldoen. Hetzelfde geldt voor de condensafvoer. Ander airco installatie materiaal is wat meer universeel en wordt gewoon in oorspronkelijke uitvoering geleverd.

Denk dan aan isolatie(tape), fittingen, bevestigingsmaterialen en meer. Het is echter belangrijk om goed naar het airco installatie materiaal te kijken in wat je nodig hebt, zodat je alles ontvangt en aan de slag kunt. Op het moment dat je AircoGarant inschakelt voor de installatie van je nieuwe aircosysteem, dan zorgen wij natuurlijk dat we alle noodzakelijke installatie materialen tot onze beschikking hebben om de installatie op een vlotte manier te realiseren. Voor advies over airco installatie materiaal kan je contact opnemen, wij vertellen je graag meer over wat nodig is in jouw specifieke situatie.

Airco afstandsbedieningen

Elke airco die wij aanbieden wordt standaard met een afstandsbediening geleverd, wat het gebruikersgemak dus ten goede komt. Het is niet noodzakelijk om hiervoor additioneel airco installatie materiaal aan te schaffen, gezien dat vanuit de fabriek inbegrepen zit. De nuance komt echter om de hoek kijken als we het over Wi-Fi hebben, want dat verschilt wel per aircosysteem.

Indien de bestelde airco niet over Wi-Fi beschikt, is het mogelijk om een Wi-Fi module aan te schaffen. Die dient in de airco geplaatst te worden en daarmee is het mogelijk om de airco op afstand te bedienen. Dit is bijvoorbeeld ideaal om je huis al te koelen terwijl je nog onderweg bent, zodat je bij thuiskomt gelijk in een aangenaam klimaat terecht komt. Let bij bestelling echter goed op welke airco wel en niet over Wi-Fi beschikt. Voor meer informatie kun je natuurlijk contact opnemen.

Airco laten installeren

Wil je weten hoe je een airco installeert? Installatie kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door onze STEK-gecertificeerde professionals. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Elke situatie is anders, daarom kun je een offerte aanvragen voor airco installatie.