Naar inhoud
0

Alle split-unit airco's

Bekijk op deze pagina alle split unit airco's die beschikbaar zijn bij AircoGarant. Maak gebruik van het filter om snel tot de juiste split unit airco te komen. 

AircoGarant heeft diverse merken split unit airco's in het assortiment. Deze zijn kwalitatief erg sterk. Kopen bij AircoGarant heeft verschillende voordelen: 

  • Je krijgt garantie op je split unit airco
  • De installatie van de split unit airco is mogelijk dankzij onze STEK-gecertificeerde monteurs
  • Voorgevulde split unit airco's zijn beschikbaar. 

 

Filter
Prijs
tot
Hoogte binnenunit
Breedte binnenunit
WIFI bediening
Merk Airco
Geschikt voor een ruimte van (m3)
Een moment a.u.b.…

Split unit airco's van AircoGarant

Welke soorten split unit airco's zijn er bij AircoGarant?

Een split airco is er in verschillende soorten en maten. Zo kun je er bij AircoGarant diverse vinden van allerlei merken. De verschillende soorten die wij aanbieden variëren in mogelijkheden en levering. Dit wil zeggen dat de split airco voorgevuld geleverd kan worden, maar ook in verschillende capaciteiten. De capaciteit is afhandelijk van de ruimte die gekoeld moet worden en gezien dat flink kan variëren, hebben we voor elke situatie een geschikte oplossing.

Daar stopt het echter niet qua mogelijkheden omtrent de split airco units. Zo varieert de maat van de aircosystemen en heb je bijvoorbeeld de eveneens de maat van de aircosystemen en heb je bijvoorbeeld de optie om voor een Wi-Fi bediening te kiezen. Afgezien van de capaciteit kunnen airco's ook geleverd worden met  additionele mogelijkheden. Binnen ons assortiment bieden wij een zeer uitgebreide keuze. ons assortiment omvat uitsluitend bekende en kwalitatief zeer goede merken, waardoor u gewaarborgd bent van een zeer betrouwbaar product.

Welke merken split unit airco's bieden wij?

Bij AircoGarant bieden wij uitsluitend aircosystemen aan van gewaardeerde merken. Dit staat voor kwaliteit, een lange levensduur, prettig in gebruik en een goede ondersteuning. De merken qua split airco zijn toegespitst op een paar prominente namen in deze industrie. Zo tref je bij AircoGarant allerlei split unit aircosystemen aan van vooraanstaande producenten, die de beste kwaliteit bieden. Onze merken zijn: Chigo, Gree, Haier, Mitsubishi en Panasonic.

Elke split airco van de genoemde merken levert optimale prestaties, maar het onderlinge verschil zit hem natuurlijk in de capaciteit, omvang en additionele functies. Dit maakt dat er voor elke situatie een passende oplossing gevonden kan worden. Voorafgaand aan het bestellen van een split airco is het daarom verstandig om je uitgebreid te laten informeren over de merken, het onderscheid en de functionaliteit per model. Hierin kunnen wij jou bijstaan, zodat je de beste split airco aanschaft voor jouw situatie. Wij adviseren je daarin met alle plezier.

Hoe werkt een split unit airco?

De split airco bestaat altijd minimaal uit twee units: één binnen en één buiten. De binnenunit is voorzien van een ventilator en deze neemt de warme lucht op om die vervolgens over te brengen naar een warmtewisselaar. Dit systeem bestaat uit een leiding met koelvloeistof en doordat de vloeistof in aanraking komt met de warme lucht, zal de vloeistof opwarmen. Zo wordt allereerst de warmte uit de ruimte gehaald, maar de koelvloeistof die ook opgewarmd is moet vervolgens nog verwerkt worden.

De split airco zal middels de compressor ervoor zorgen dat de warmere lucht naar de buitenunit wordt gebracht. Die is voorzien van een condensator en die condenseert het gas wat is ontstaan in het eerdere proces met de buitenlucht, waardoor het weer afkoelt. En zo wordt de weer koude koelvloeistof teruggestuurd naar de binnenunit met als gevolg dat er koele lucht de ruimte in wordt geblazen.

Voordelen en nadelen van split unit airco's

Een van de grootste voordelen van split unit airco’s is dat het op een effectieve manier en binnen een aanzienlijke tijd voor verkoeling zorgt. De systemen zijn tegenwoordig zo efficiënt, dat een split airco in een mum van tijd de ruimte op de gewenste temperatuur brengt – dit zonder geluidsoverlast. Hierdoor zit je nooit meer in de warmte en andersom bieden verschillende units ook de mogelijkheid om juist warmte te produceren.

Daarnaast is het mogelijk meerdere split aircosystemen op één buitenunit aan te sluiten, waardoor je op een relatief eenvoudige manier een goede koeling in een compleet pand kun realiseren. Let wel, dit is enkel mogelijk met een multisplit airco, bij een reguliere airco is dit niet mogelijk. Tot slot, het is tevens een voordeel dat veel onderdelen zich in de buitenunit bevinden, waardoor de binnenunit compact is. Een nadeel is echter dat de installatie erg ingewikkeld is en specialisme vereist. Ook vraagt het de nodige ruimte en het kan natuurlijk vrij prijzig zijn.

Wat kan een split unit airco?

Een split airco is primair bedoeld om een ruimte te koelen, maar met de geavanceerde systemen van tegenwoordig is meer mogelijk. Zo kunnen verschillende binnenunits aan één buitenunit gekoppeld worden, hoewel dat afhankelijk is van het model. Indien dat het geval is, dan kan er in een groter pand op een effectieve wijze een goed koelsysteem aangelegd worden, waardoor het temperatuurbeheer in z’n geheel erg efficiënt te controleren valt. Maar dat is lang niet alles, want een split airco is veelal ook in staat om het tegenovergestelde te bieden.

Zo zijn de systemen vandaag de dag dermate efficiënt dat ze hun werking kunnen omdraaien. Dit wil zeggen dat ze in plaats van bij de koeling de warme lucht naar buiten afvoeren, ze met een omgedraaide werking juist voor warmte indoor kunnen zorgen. Daarmee is het dus mogelijk om juist een ruimte te verwarmen, waardoor een split airco multifunctioneel is. Dit verschilt echter wel per model, dus als dit een van de aspecten is waaraan uw airco moet voldoen, is het goed je daarover te laten informeren alvorens een split airco te bestellen.

Welk koelvermogen heb ik nodig?

Een van de belangrijkste vragen bij een split airco, voorafgaand aan de bestelling en plaatsing, is welk koelvermogen je nodig hebt. Het is immers een beetje zinloos om een aircosysteem met weinig capaciteit in een grote ruimte te plaatsen en vice versa, want dan kost het meer energie dan dat het daadwerkelijk oplevert. Het is daarom van belang om goed te kijken naar wat de capaciteit van een split airco is en wat het benodigde koelvermogen voor de ruimte is.

Hier is een vrij eenvoudige leidraad voor. Zo is de vuistregel dat er 30 tot 50 Watt koelvermogen vereist is per kubieke meter. Doorgaans wordt hier dan de middenweg genomen, wat 40 Watt betekent en dat wordt vermenigvuldigd met de omvang van de ruimte in kubieke meters. Het getal in Watt, afgekort naar Kilowatt staat gelijk aan het vereiste koelvermogen. Maar als je er niet zeker over bent, laat je dan informeren. De verkeerde split airco bestellen met betrekking tot de capaciteit is immers niet zo praktisch.