Naar inhoud
0

Multi split installatie door AircoGarant

Multi split installatie op locatie door AircoGarant

Airco´s worden door velen in Nederland nog beschouwd als een overbodige luxe. Dit omdat airconditioning vaak enkel wordt geassocieerd met het koelen van ruimtes bij warm weer. Een airco heeft echter meerdere functies. Naast het koelen kan airconditioning ook gebruikt worden om te verwarmen en om de eigenschappen van de lucht te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lucht zuiveren, ventileren of van vocht ontdoen. Als je deze functies graag in meerde ruimtes van de woning wilt toepassen, dan is een multi split airco installatie de beste oplossing.

Wat is een multi split airco?

Een multi split airco is een systeem waarbij er één buitenunit is, maar er wel meerdere binnenunits in verschillende ruimtes van de woning geïnstalleerd kunnen worden. Het aantal units dat binnen kan worden geplaatst kan variëren, afhankelijk van hoeveel aansluitingen de buitenunit heeft. De koelleidingen van een moderne airco zijn dun, en kunnen dus vaak mooi weggewerkt worden. Binnenunits zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. De moderne varianten zijn over het algemeen smal en strak uitgevoerd, waardoor ze niet uit de toon vallen in je interieur.

Voordelen multi split installatie

Een multi split airco installatie heeft een aantal voordelen ten opzichte van een single split airco installatie. Ten eerste bespaar je er ruimte mee, omdat er bij de multi split airco maar één buitenunit nodig is, zelfs als er meerdere binnenunits geïnstalleerd worden. Daarnaast biedt het veel gebruikersgemak, omdat je snel een airco er bij aan kan schakelen, en er maar onderhoud aan één buitenunit gedaan moet worden.

Wel is het belangrijk om te weten dat alle binnenunits op dezelfde mode moeten staan. Een multi split airco kan niet tegelijk verkoelen en verwarmen.

Een multi split airco kopen bij AircoGarant

AircoGarant heeft verschillende soorten en maten multi split airco´s in het assortiment. De keuze voor een bepaald model kan van diverse factoren afhankelijk zijn, denk hierbij aan of je hem via wifi kunt bedienen of niet, de grootte van de ruimte waarvoor de airco gebruikt wordt of de breedte en hoogte van de binnenunit. De merken multi split airco’s die bij AircoGarant worden verkocht zijn Mitsubishi en Panasonic. Deze merken staan bekend om de uitstekende kwaliteit van hun producten.

Let op: om een multi split installatie aan te schaffen dien je een offerte aan te vragen. In onze webshop bieden wij enkel split unit airco installaties. 

Multi split airco's bij AircoGarant

Alle merken multi split airco´s verkocht door AircoGarant produceren enkel zeer stille en energiezuinige apparaten, waarvan sommigen beschikken over een A++ energielabel. Al deze airco´s zijn bovendien voorzien van afstandsbedieningen. De airco´s van Panasonic en Misubitshi bieden daarnaast de optie tot WIFI bediening. De Panasonic multi split airco´s kunnen niet alleen ingezet worden voor het afgeven van warme of koude lucht, maar ook om de lucht te filteren. Van alle aangeboden merken is Panasonic een van de beste airco´s verkrijgbaar op de markt, met een uitstekende beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Multi split airco installatie door AircoGarant

Vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan contact met ons op. Ons team is zeer deskundig en denkt graag met je mee over de meest geschikte oplossing. Een multi split airco installatie kunt u ook door de monteurs van AircoGarant laten uitvoeren. Alle monteurs beschikken over een STEK–diploma en zijn dus volledig bevoegd om de installatie uit te voeren. Wil je de een multi split airco installatie door AircoGarant laten doen, dan vragen wij je om dit aan te geven bij de offerte aanvraag.