Naar inhoud
0
showroom

Alles over split-unit airco's

Een split-unit airco is een zeer efficiënte en flexibele manier om je huis of kantoorruimte te koelen en uiteraard ook te verwarmen. Lees hier alles over split-unit airco's.
Energiezuinig verkoelen of verwarmen
Stille werking
Luchtzuiveringsmodus bij Panasonic Etherea modellen

Klanten beoordelen AircoGarant gemiddeld met een 8.9 op Kiyoh

5 jaar garantie op je split-unit airco, onder voorwaarde dat de airco gemonteerd wordt/is door een gecertificeerde monteur.

Split-unit airco

Wat is een split-unit airco?

Een split-unit airco is een zeer efficiënte en flexibele manier om je huis of kantoorruimte te koelen en uiteraard ook te verwarmen. Het systeem bestaat uit twee delen (hier leggen we het systeem uit in koelbedrijf): een binnenunit, die in de te koelen ruimte wordt geplaatst, en een buitenunit, die de warme lucht naar buiten afvoert. Dit ontwerp zorgt voor een effectieve temperatuurregeling met een minimale visuele impact op je interieur.

Hoe werkt een split-unit airco?

Een split-unit airco werkt op basis van warmteoverdracht. De binnenunit zuigt warme binnenlucht aan en voert deze langs een koelmiddel. Dit koelmiddel absorbeert de warmte en transporteert deze naar de buitenunit, waar de warmte vervolgens aan de buitenlucht wordt afgegeven. Dit koelproces wordt ondersteund door een compressor in de buitenunit, wat zorgt voor een continue circulatie van het koelmiddel tussen de twee units.

Wat kan een split-unit airco?

Een split-unit airco kan meer dan alleen koelen. Afhankelijk van het model en de specificaties kunnen deze systemen ook de lucht zuiveren, de vochtigheid reguleren en zelfs de ruimte verwarmen. Dit maakt een split-unit airco een veelzijdige oplossing voor het creëren van een comfortabel binnenklimaat, ongeacht het seizoen.

Waarom kiezen voor een split-unit airco?

De keuze voor een split unit airco biedt meerdere voordelen. Uiteraard het verkoelen of verwarmen van ruimtes in huis of op kantoor. De airco’s zijn energie-efficiënt, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Daarnaast biedt het systeem een stille werking, zowel binnen als buiten, waardoor het ook ideaal is voor slaapkamers of werkruimtes. Ten slotte biedt een split unit airco flexibiliteit in plaatsing en ontwerp, wat betekent dat het discreet kan worden geïntegreerd in vrijwel elk interieur.

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Verkoelen en verwarmen
Koelen tijdens de warme maanden en verwarmen in de winter. Een ideale oplossing het hele jaar door.
zonnepanelen
Energie-efficiënt
Split-unit airco's zijn bijzonder energiezuinig, wat leidt tot lagere kosten.
panasonic
Geluidsarm
Moderne split unit airco's zijn erg stil. Dit draagt bij aan een ongestoorde nachtrust of werkfocus.

Welke split-unit airco heb ik nodig?

Bij alle airco’s staat de maximale capaciteit in kubieke meter, maar dit is daarnaast afhankelijk van een aantal factoren zoals de isolatie, wel of geen plat dak en persoonlijke voorkeuren. Een veel toegepaste vuistregel voor normale ruimten is 40 Watt/m3. Mocht de ruimte zeer goed geïsoleerd zijn met weinig glas kan er 30 Watt/m3 aangehouden worden. Voor een slecht geïsoleerde ruimte met veel ruime kan beter 50 Watt/m3 aangehouden worden.

Wij geven je graag een passend advies voor een geschikte airco voor jou. Dit hangt erg af van de ruimte waar de airco geplaatst wordt. Het is daarom belangrijk om bij je aanvraag foto's mee te sturen van de ruimte waar jij de airco wilt plaatsen. Daarnaast is het essentieel om de afmetingen van de te ruimte en informatie over de isolatie van de ruimte door te geven aan ons. Zo kunnen wij jou voorzien van een goed advies. Neem gerust contact met ons op om een advies op maat te ontvangen of vul onze advieshulp in en wij nemen contact met je op over een passende oplossing!

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Installatie en onderhoud
We helpen je fraag! Onze vakkundige installateurs hebben je graag met het installeren van jouw airco. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.
Garantie
Je ontvangt 5 jaar garantie op een airco, onder voorwaarde dat de airco gemonteerd wordt/is door een gecertificeerde monteur. Lees hier meer over de garantie.
Overige vragen
Vragen over een bestelling, levering of wat anders? Meer informatie vind je via de veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op!

Hoe installeer je een split-unit airco?

Het installeren van een split unit airco mag je zelf doen. Alle handelingen met betrekking tot het koudemiddel, denk aan druktest, lektest, vacumeren en het systeem vullen met koudemiddel mogen alleen door F-gassen gecertificeerde monteurs gedaan worden (STEK-certificatie).

Wij beschikken over STEK-gecertificeerde professionals die bij levering de airco volledig kunnen installeren of alleen de inbedrijf stelling kunnen verzorgen. Omdat elke situatie anders is kan je hier een offerte bij ons voor aanvragen. Wij laten je dan weten wat de installatie in jouw situatie kost. Vraag hier jouw persoonlijke offerte vrijblijvend aan.

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.