Naar inhoud
0

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze service of over onze producten? Kijk of je vraag hier tussen staat zodat je weer verder kunt. 

Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om een airco inbedrijf te laten stellen door een gecertificeerd STEK monteur. Dit heeft onder andere te maken met de positieve invloed op de levensduur van het apparaat, verminderen van de belasting op het milieu en verzekerings/veiligheidsdoeleinden.

Ook is een inbedrijfstelling laten uitvoeren door een gecertificeerde monteur een verplichting. Dit heeft te maken met het koudemiddel wat in een airco zit. Als dit in de atmosfeer terecht komt is het erg schadelijk voor het klimaat en dus moet hier op gepaste wijze mee om gaan. Deze verplichting komt vanuit de Europese F-gassenverordening 517/2014.


De Kosten van een single-split airco inbedrijfstelling kunnen erg varieren maar zijn nog steeds veel lager dan een complete installatie.
De kosten zijn bij ons als volgt:

  • Binnen een rijafstand van 20 kilometer vanuit Nijkerk voor een bedrag vanaf 175 euro inclusief BTW
  • Binnen een rijafstand van 100 kilometer vanuit Nijkerk voor een bedrag vanaf 250 euro inclusief BTW

De bovenstaande prijzen zijn wel onderhevig aan een aantal voorwaarden waar 9 van de 10 installaties aan voldoet. De exacte voorwaarden vind u hieronder. 
Uiteraard kunnen wij ook uw multi-split airco inbedrijfstellen! De kosten liggen vaak niet veel hoger dan een reguliere split airco. Neem voor meer informatie even contact met ons op. 


Pluspunten en voorwaarde airco inbedrijfname door AircoGarant

  • Airco inbedrijfstelling door AircoGarant voor een betrouwbare werking van uw airco
  • Binnen een rijafstand van 20 kilometer voor een bedrag vanaf 175 euro inclusief BTW
  • Binnen een rijafstand van 100 kilometer voor een bedrag vanaf 250 euro inclusief BTW
  • Mocht de afstand meer dan 100 kilometer zijn, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen u voorzien van een exacte prijs.
  • Een inbedrijfname houdt in dat wij uw airco controleren op een correcte montage. Vervolgens voeren wij een drukbeproeving en lekdichtheidstest uit waarna wij de airco vacumeren en uiteindelijk vullen met koudemiddel. 

Wanneer de installatie goed is uitgevoerd, zullen wij de airco vullen met koudemiddel en hierna nogmaals controleren op een goede werking. Als dit allemaal goed is zit onze taak erop. U hoeft dan alleen nog maar te genieten van een prettig binnenklimaat. I.v.m. de F-gassenverordening, welke sinds 01.01.2015 van toepassing is, stellen wij u hierbij op de hoogte van de verplichting om uw airco(s) in gebruik te laten stellen door een erkend gecertificeerde installateur (artikel 10 van verordening EU 517/2014). De prijs vanaf 175 euro voor een airco inbedrijfname binnen een rijafstand van 20 km of 250 euro binnen een rijafstand van 100km, is uitsluitend van toepassing, indien de installatie volledig is voltooid voordat wij arriveren. Wanneer wij leidingen, elektriciteitskabels of condens-afvoeren moeten aanleggen en/of koppelen, dan kunnen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht. Hetzelfde geldt voor het monteren van leidinggoten en binnen en/of buitenunit(s).

Indien er een hoogwerker nodig is om veilig bij de buiten-unit te komen zit dit niet bij de prijs inbegrepen. Op een door ons uitgevoerde inbedrijfname heeft u twee jaar garantie. Dit houdt in dat wij twee jaar lang garantie verlenen op de koudemiddel-vulling en daarmee ook de lekdichtheid van het systeem. Indien het systeem binnen twee jaar toch zijn koudemiddelvulling verliest, dan lossen wij dit kosteloos voor u op. De enige kosten, welke dan berekend zullen worden zijn de voorrijkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de afstand die wij moeten afleggen. Deze voorrijkosten worden altijd berekend vanaf ons hoofdkantoor in Nijkerk (GLD). De garantie op de inbedrijfstelling kan komen te vervallen door schade veroorzaakt door externe factoren (lees: stormschade, vandalisme en/of (on)opzettelijke vernieling). Door het verplaatsen van een binnen of buitenunit kan lekkage ontstaan. Voorkom dit en neem hiervoor altijd contact op met AircoGarant. Aircogarant.com (Veral Nijkerk bv) is BRL100 gecertificeerd en heeft monteurs in dienst met de BRL 200 certificering.


“Binnen 1 werkdag binnen. Keurig geleverd. Team beantwoord vragen snel.”
Erol, Tilburg op KiyohKiyoh Logo
“Mooi apparaat en mooi instructie boekje. Hierdoor was installatie goed te doen.”
Peter, Amsterdam op KiyohKiyoh Logo
“Alles in orde van begin tot einde.”
Jens, Zwolle op KiyohKiyoh Logo
“Werd zelfs gebeld dat ik teveel installatiemateriaal had besteld. Geld zeer snel terugstort. Dat mag je service noemen!”
Ard, Arnhem op KiyohKiyoh Logo
“Goed advies via de site, airco makkelijk besteld en snel binnen. Ben heel tevreden”
Freek, Eindhoven op KiyohKiyoh Logo
“besteld via de webshop. Gevraagd of installatie ook erbij kon. vriendelijke monteur die netjes gewerkt heeft. airco werkt ook goed, ben blij!”
Eva, Voorthuizen op KiyohKiyoh Logo
“Snel geleverd. Goede communicatie. Ook van de transporteur uitstekende service en communicatie. Laat ruim van tevoren weten wanneer er geleverd wordt.”
Mark Van Dijk , Woudrichem op KiyohKiyoh Logo
“Zoals je van een webshop mag verwachten”
Wim Van der Glas , Ter Apel op KiyohKiyoh Logo

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.