Naar inhoud
0

Wat is de beste airco voor de slaapkamer?

In de zomermaanden kan het heerlijk zijn om een airco op je slaapkamer te hebben. Toch zitten hier vaak wat meer eisen aan verbonden dan bij een airco voor een andere ruimte. Je wil tenslotte niet dat je nachtrust lijdt onder geluidsoverlast of te veel kou. Daarom vertellen wij je in deze blog wat de beste airco voor de slaapkamer is.

Welke airco’s zijn er?

Bij AircoGarant kies je uit twee type airco’s: een split-unit airco en een mobiele airco. Uiteraard hebben wij meerdere modellen beschikbaar. Het verschil tussen deze modellen zit hem onder andere in het geluidsniveau, de energieklasse en de koelcapaciteit.

Een split-unit airco heeft een binnen- en een buitenunit. De binnenunit hang je op de gewenste plek(ken) in huis. De buitenunit hangt buiten en voert de luchtstromen weg. Een mobiele airco kun je neerzetten waar je maar wil. Deze is namelijk verplaatsbaar. 

Waar let je op bij het kiezen van een airco voor de slaapkamer?

Meerdere factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste airco. Vooral in de slaapkamer is het belangrijk dat een airco geen overlast geeft. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een airco met een laag geluidsniveau. Het is en blijft een airco, dus volledige stilte is niet mogelijk. Toch hebben wij bij AircoGarant meerdere modellen in ons assortiment die slechts 20 dB produceren. Voor je beeldvorming: dit is vergelijkbaar met het ruisen van boomblaadjes. Best een rustgevend geluid, toch?

Naast het geluid, is het ook prettig als de luchtstroom niet op je blaast. Dit kan niet alleen koud aanvoelen, ook kan het schadelijk zijn voor je spieren. Zorg er daarom voor dat je een airco kiest waarbij je de richting van de luchtstroom af kunt stellen.

Bespaar jezelf wat moeite (en geld), en kies voor een airco die zowel geschikt is voor koelen als verwarmen. Zo heb je ook in de koude wintermaanden plezier van je airco.

Wat is de beste airco voor de slaapkamer?

Bovenstaande vereisten in acht nemende, valt onze keuze voor de beste airco voor de slaapkamer op de Panasonic split unit airco. Deze airco heeft een koelvermogen van 2.5 kW, heeft een geluidsniveau van 19 dB, valt binnen energieklasse A+++ en heeft een stille modus. Al met al zorgt dit ervoor dat dit een ideale airco is voor de slaapkamer.

Een mobiele airco is minder wenselijk op een slaapkamer, omdat deze over het algemeen meer geluid produceren. Het voordeel van een split-unit airco voor de slaapkamer is dat het meeste geluid wordt geproduceerd door de buitenunit. Daar heb je binnen dus geen last van!

Lees ook deze blogs

Welke airco voor zolderkamer?
Op de zolder kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Daarom is een airco op zolder geen overbodige luxe. Welke airco het beste past op zolder, lees je hier.
Hoe werkt een mobiele airco?
Hoe werkt een mobiele airco en wat zijn de voordelen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Je leest het in deze blog.
Airco reinigen
Hoe kun je een airco reinigen?
Behoud de kwaliteit van je airco door deze regelmatig te reinigen. Wij vertellen je in deze blog hoe je een airco kunt reinigen en onderhouden.