Naar inhoud
0

Wat is een split airco?

Ben je op zoek naar een nieuwe airco? Onze split unit airco's zijn ideaal voor elke ruimte in huis. Wil je weten wat een split airco precies is? Lees dan snel verder.

Wat is een split-unit aircosysteem?

Een split airco is een airconditioning systeem waarmee je kleine ruimtes kunt koelen of verwarmen. De split-unit airco werkt op basis van koelvloeistof en zorgt voor een prettig binnenklimaat. Naast de mogelijkheid om een ruimte te verkoelen met een split airco, kunnen onze airco's dankzij het inverter warmtepomp principe een ruimte ook verwarmen.

Buitenunit airco aan muur huis

Hoe werkt een split airco systeem? 

Een split airco werkt als een soort warmtepomp. Het is mogelijk om een ruimte zowel te verwarmen als te verkoelen. De split airco verkoelt door warme lucht uit een ruimte te onttrekken en deze warme lucht naar de buitenunit af te voeren. De warme lucht wordt naar binnen gezogen en naar een warmtewisselaar gebracht. De warmtewisselaar bestaat uit koelvloeistof van 6 tot 8 graden. Wanneer de warme lucht in contact komt met de warmtewisselaar, wordt de lucht omgezet in een koele luchtstroom die vervolgens de ruimte in wordt geblazen.

Split airco als verwarming

Het is met een split airco mogelijk om een ruimte te verwarmen. Het voordeel? Dit is energiezuiniger dan een cv ketel. Vooral in het voorjaar en het najaar is het gunstig om een split airco systeem te gebruiken om een ruimte te verwarmen. In de winter, als het vriest, werkt de airco minder goed. 

Bij het verwarmen werkt een split airco in tegengestelde richting. In dit geval wordt de warme lucht ook naar binnen gezogen, wat de koelvloeistof verdampt. De gasvorming die hierdoor ontstaat, wordt afgevoerd naar een compressor. Deze zet het gas vervolgens om in warme lucht die de ruimte weer wordt ingeblazen.

Wat zijn de voordelen van een split airco?

Wil je een nieuwe airco kopen? Een split airco is ideaal wanneer je op zoek bent naar een multifunctioneel systeem. Daarnaast zijn de airco's erg energiezuinig. Twijfel je nog welke airco het beste bij jouw situatie past? We hebben de voordelen van een split airco voor je op een rijtje gezet:

  • Energiezuinig
  • Multifunctioneel: koelt én verwarmt
  • Luchtfiltering
  • Compact formaat
  • Weinig geluid, ideaal als airco voor de slaapkamer

Welke split airco's heeft AircoGarant? 

Wij bieden split airco's aan van verschillende leveranciers. De merken die wij altijd op voorraad hebben zijn Panasonic, Haier, Gree en Chigo. Alle merken zijn zorgvuldig door ons geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Zo weet je dat je altijd de juiste keuze maakt!

Lees ook deze blogs

Haier airco in de woonkamer
Tips en tricks om meer uit je airco te halen

Als jij al een airco in huis hebt, wil je natuurlijk alles eruit halen wat erin zit. In deze blog lees je minder bekende functies van jouw airco die jouw comfort kunnen verhogen en tegelijkertijd energie besparen.

 

Welke airco voor welke ruimte?
Welke airco geschikt is voor een bepaalde ruimte? Bereken de inhoud van de ruimte in m3 en bekijk welke factoren binnen de woning nog meer verschil maken. Hoe je dat doet lees je in dit blog.
Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is de zuinigste airco voor verwarmen?
Verwarmen met een inverter airco is een duurzame, zuinige en milieuvriendelijke oplossing waarmee je flink kan besparen in het stookseizoen. Lees in dit blog welke airco het zuinigst is om te verwarmen.
Welke airco is het stilst?

Wanneer je een airco in huis plaatst, wil je dat deze zo stil mogelijk is. Het is nou eenmaal geen gezellig geluid, dat geblaas. Ben je benieuwd welke airco het stilste is? Wij vertellen het je in deze blog!