Naar inhoud
0

Wat is een split airco?

Ben je op zoek naar een nieuwe airco? Onze split unit airco's zijn ideaal voor elke ruimte in huis. Wil je weten wat een split airco precies is? Lees dan snel verder.

Wat is een split-unit aircosysteem?

Een split airco is een airconditioning systeem waarmee je kleine ruimtes kunt koelen of verwarmen. De split-unit airco werkt op basis van koelvloeistof en zorgt voor een prettig binnenklimaat. Naast de mogelijkheid om een ruimte te verkoelen met een split airco, kunnen onze airco's dankzij het inverter warmtepomp principe een ruimte ook verwarmen.

Split unit airco

Hoe werkt een split airco systeem? 

Een split airco werkt als een soort warmtepomp. Het is mogelijk om een ruimte zowel te verwarmen als te verkoelen. De split airco verkoelt door warme lucht uit een ruimte te onttrekken en deze warme lucht naar de buitenunit af te voeren. De warme lucht wordt naar binnen gezogen en naar een warmtewisselaar gebracht. De warmtewisselaar bestaat uit koelvloeistof van 6 tot 8 graden. Wanneer de warme lucht in contact komt met de warmtewisselaar, wordt de lucht omgezet in een koele luchtstroom die vervolgens de ruimte in wordt geblazen.

Split airco als verwarming

Het is met een split airco mogelijk om een ruimte te verwarmen. Het voordeel? Dit is energiezuiniger dan een cv ketel. Vooral in het voorjaar en het najaar is het gunstig om een split airco systeem te gebruiken om een ruimte te verwarmen. In de winter, als het vriest, werkt de airco minder goed. 

Bij het verwarmen werkt een split airco in tegengestelde richting. In dit geval wordt de warme lucht ook naar binnen gezogen, wat de koelvloeistof verdampt. De gasvorming die hierdoor ontstaat, wordt afgevoerd naar een compressor. Deze zet het gas vervolgens om in warme lucht die de ruimte weer wordt ingeblazen.

Wat zijn de voordelen van een split airco?

Wil je een nieuwe airco kopen? Een split airco is ideaal wanneer je op zoek bent naar een multifunctioneel systeem. Daarnaast zijn de airco's erg energiezuinig. Twijfel je nog welke airco het beste bij jouw situatie past? We hebben de voordelen van een split airco voor je op een rijtje gezet:

  • Energiezuinig
  • Multifunctioneel: koelt én verwarmt
  • Luchtfiltering
  • Compact formaat
  • Weinig geluid, ideaal als airco voor de slaapkamer

Welke split airco's heeft AircoGarant? 

Wij bieden split airco's aan van verschillende leveranciers. De merken die wij altijd op voorraad hebben zijn Panasonic, Haier, Gree en Chigo. Alle merken zijn zorgvuldig door ons geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Zo weet je dat je altijd de juiste keuze maakt!

Lees ook deze blogs

Hoe werkt een mobiele airco?
Hoe werkt een mobiele airco en wat zijn de voordelen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Je leest het in deze blog.
Airco reinigen
Hoe kun je een airco reinigen?
Behoud de kwaliteit van je airco door deze regelmatig te reinigen. Wij vertellen je in deze blog hoe je een airco kunt reinigen en onderhouden.