Naar inhoud
0

Wat is een duo-split airco?

Het aanschaffen van airconditioning wordt vaak gezien als een kostbare investering en daarmee ook meteen een overbodige luxe. Voor veel mensen staat airco gelijk aan het verkoelen van een ruimte bij hoge temperaturen. Hier wordt gemakshalve voorbijgegaan aan het feit dat airco´s tegenwoordig over meer functies beschikken dan enkel het blazen van koude lucht en dat de kosten die gemaakt worden bij het aanschaffen van een airco systeem gecompenseerd worden door wat je kunt besparen op energiekosten. Dit is zeker het geval als er gekozen wordt voor een duo-split airco.

Een duo-split airco voor klimaatbeheersing

Een duo-split airco wordt ook wel een multi-split airco genoemd. Dit is een airconditioning systeem dan bestaat uit ten minste twee verschillende binnenunits die worden aangesloten op een enkele buitenunit. De binnenunits kunnen los van elkaar worden gebruikt. Dat wil zeggen dat de temperatuur voor elke ruimte apart kan worden ingesteld. Wel is het zo dat alle airco’s in dezelfde modus moeten staan. Het is niet mogelijk dat er een tegelijk verwarmd terwijl de andere koelt. Op deze manier kan er gezorgd worden voor een goede klimaatbeheersing in meerdere ruimtes in je woning. Afhankelijk van het model is het daarnaast mogelijk om de lucht te filteren of zelfs het vocht uit de lucht te halen.

Duo-split airco om te verwarmen

Duo split airco´s hebben vaak een geïntegreerde warmtepomp, waardoor ze ook kunnen verwarmen. Een duo-split airco werkt meestal met inverter techniek. Dit zorgt voor een gering energieverbruik en bovendien een zeer stille werking. Duo-split airco´s zijn bovendien zeer energiezuinig, waardoor het mogelijk is om op stookkosten te besparen. Als er wordt gekozen om in de belangrijkste ruimtes van de woning een binnenunit te plaatsen, kan de duo-split airco de centrale verwarming vervangen.

Duo-split airco

Kun je een duo-split airco kopen bij AircoGarant?

Bij AircoGarant is het mogelijk om diverse modellen duo-split airco´s te kopen van gerenommeerde en betrouwbare merken die garant staan voor kwaliteit. Denk hierbij aan Panasonic, Haier, Chigo en Mitsubushi. De prestaties die de airco´s van deze merken leveren, zijn zeer goed. Panasonic is zelfs een van de beste merken verkrijgbaar wat betreft split airco´s. De verschillen zitten met name in de aanvullende functionaliteiten en de vormgeving. Zo is het ene model net wat strakker en compacter vormgegeven dan het andere model en is het bij het ene merk mogelijk om optioneel voor Wifi-bediening te kiezen, naast de standaard bijgeleverde afstandsbediening.

Contact aanvragen bij AircoGarant

Het team van deskundigen van AircoGarant kan op ieder moment advies geven over welke duo-split airco het beste past bij de persoonlijke omstandigheden en behoeftes van elke klant. Bijvoorbeeld wat de capaciteit van de airco moet zijn. Het is belangrijk om te zorgen dat de airco over voldoende capaciteit beschikt om de ruimte voldoende te verwarmen en koelen. Tegelijkertijd is het ook onnodig om te veel geld te besteden aan een model dat over veel meer capaciteit beschikt dan dat je nodig hebt. Kortom, advies door deskundigen is zeker aan te raden bij het kiezen van de juiste duo-split airco.

Er kan bij AircoGarant zowel telefonisch als via een online webformulier contact worden opgenomen. Naast advies over wat het meest geschikte model duo-split airco zou zijn, kan er ook vrijblijvend een offerte worden aangevraagd voor de installatie en is het mogelijk om aanvullende producten te bestellen die niet in de webshop te vinden zijn, zoals een omkasting voor de duo-split airco.

Lees ook deze blogs

Welke airco voor zolderkamer?
Op de zolder kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Daarom is een airco op zolder geen overbodige luxe. Welke airco het beste past op zolder, lees je hier.
Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is een multi-split airco?

Een multi-split airco is de beste oplossing om zuinig en milieuvriendelijk meerdere ruimtes te koelen of verwarmen. Bespaar op je stookkosten.

Welke airco voor welke ruimte?
Welke airco geschikt is voor een bepaalde ruimte? Bereken de inhoud van de ruimte in m3 en bekijk welke factoren binnen de woning nog meer verschil maken. Hoe je dat doet lees je in dit blog.
Hoe werkt een mobiele airco?
Hoe werkt een mobiele airco en wat zijn de voordelen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Je leest het in deze blog.