Naar inhoud
0

Airco in een nieuwbouwwoning

Als je nieuwbouwwoning is voorzien van een warmtepomp heb je geluk, dan blijft je huis in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm. Beschikt je huis niet over een warmtepomp, dan kan je een airco (laten) installeren. Door het ontbreken van zonwering en goede ventilatie kan het in de zomer binnen té warm worden. Zo wordt het binnenklimaat ongezond, wat kan leiden tot klachten als vermoeidheid, hoofdpijn of niet goed kunnen slapen in een warme slaapkamer. Met een airco los je dit probleem op, maar kan je in de winter je woning verwarmen.

Split unit of Multi split unit?

Een Split unit airco bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Een Multi split unit airco bestaat uit meerdere binnenunits en één buitenunit. Wanneer je maar één ruimte wilt kunnen koelen of verwarmen heb je een Split unit nodig, maar wil je bijvoorbeeld de woonkamer en de slaapkamer koelen of verwarmen heb je twee binnenunits en dus een Multi split nodig.

Waarom een airco in een nieuwbouwhuis?

Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd waardoor de woning de warmte vasthoudt. Dit is fijn in de winter, maar kan onprettig worden in de zomer. Wanneer de warmte eenmaal binnen is, is het lastig je huis weer koel te krijgen.

Haier airco in de woonkamer

Tips voor het Kiezen van de Juiste Airco

1. Kies voor een Energiezuinig Model

Let bij de aanschaf van een airco op het energielabel. Kies voor een model met een hoog energierendement (A+++), zodat je zeker weet dat je niet alleen bijdraagt aan het milieu, maar ook bespaart op je energierekening.

2. Overweeg een Inverter Airco

Een inverter airco past het koelvermogen continu aan op basis van de huidige temperatuur. Dit zorgt voor een efficiënter energieverbruik en een constantere temperatuur, wat het comfort verhoogt en de kosten verlaagt.

3. Professionele Installatie

Laat je airco altijd installeren door een gecertificeerde professional. Dit zorgt niet alleen voor een correcte en veilige installatie, maar ook voor een optimale werking en langere levensduur van je airco.

4. Regelmatig Onderhoud

Net als alle andere apparaten in huis, heeft ook een airco regelmatig onderhoud nodig. Plan jaarlijks een onderhoudsbeurt om ervoor te zorgen dat je airco efficiënt blijft werken en om eventuele problemen vroegtijdig te detecteren.

Airco merken van AircoGarant

Bij AircoGarant vindt je airco’s van de merken Sendo, Haier, Mitsubishi en Panasonic. Al deze merken hebben split unit airco’s. Van Panasonic, en binnenkort ook Sendo, zijn er ook multi split airco’s beschikbaar. De split units vind je in onze webshop, voor de multi split units kan je contact met ons opnemen.

Lees ook deze blogs

Wat is een inverter airco?

Geruisloos en gelijkmatig koelen en verwarmen door middel van een inverter airco is niet alleen prettiger in het gebruik, maar ook kostenbesparend. Lees in dit blog alles over de inverter airco.