Naar inhoud
0

Welke airco is het stilst?

Een airco in huis moet zo stil mogelijk zijn. Je wil tenslotte geen last hebben van het geluid, vooral niet in de slaapkamer. Hoe stil een airco is, hangt af van het aantal decibel. Een decibel, afgekort als dB, is een maateenheid om aan te geven hoe hard een geluid is. Voor elke airco in onze webshop is het geluidsniveau van de binnenunit aangeduid. Ben je benieuwd welke airco het stilste is? Ontdek het hier!

Stilste airco voor in huis

Hoe lager het aantal decibel (dB), hoe stiller de airco is. Kies daarom altijd voor een airco met een geluidsniveau van onder 35 dB. De airco's met de stilste binnenunit (de airco-unit die in je huis wordt geplaatst) in ons assortiment variëren tussen de 19 en 21 dB, dit is te vergelijken met het geruis van blaadjes of het getik van je horloge. 

De stilste airco's van AircoGarant (tussen 19 en 21 dB - binnenunit)

Panasonic split unit airco 2.5 kW inverter BZ25-ZKE
Panasonic split unit airco 2.5 kW inverter BZ25-ZKE
  • Geschikt voor een ruimte van (m3): 50-80
  • Geluidsniveau binnenunit (dB): 20-37
  • Energieklasse Koelen (SEER): 6,3 | A++
  • WIFI bediening: Ja (optioneel)
810,00
Op voorraad

Over het algemeen is de beste optie voor een stille airco, een Panasonic split airco. Dit is een aircosysteem met een binnen- en buitenunit. De buitenunit produceert wat meer geluid, maar deze hangt buiten. Daar heb je geen last van. De binnenunit van een split unit airco produceert ongeveer 20 tot 25 dB. Dit is te vergelijken met het ruisen van boomblaadjes of fluisteren. Erg stil dus!

Bekijk stille Panasonic split unit airco's

Airco in de slaapkamer

Eén van de belangrijkste ruimtes om een stille airco te hebben, is de slaapkamer. Een airco in de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Tijdens hete zomerdagen kom je gemakkelijker en sneller in slaap wanneer de temperatuur van je slaapkamer niet te hoog is. De ideale temperatuur voor de slaapkamer ligt rond de 16 tot 18 graden Celsius.

Ook in een kantoor of gewoon in de woonkamer is het prettig om een airco te hebben die niet te veel geluid produceert.

Hulp nodig bij het uitzoeken van een stille airco? 

Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een airco die naadloos aansluit op jouw behoeften. Samen op zoek naar een stille airco? Neem contact op met onze klantenservice, telefonisch of via het handige contactformulier op de website. We horen graag van je! Wanneer jij voor 16:00 uur bestelt, zorgen wij dat je nieuwe airco dezelfde dag nog wordt verzonden. Ophalen mag ook. Dit kan overdag tijdens onze openingstijden.

Lees ook deze blogs

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is een multi-split airco?

Een multi-split airco is de beste oplossing om zuinig en milieuvriendelijk meerdere ruimtes te koelen of verwarmen. Bespaar op je stookkosten.