Naar inhoud
0

Hoe kies ik de juiste airco?

In de zomer kan het soms bloedheet worden in huis. Daarom is het wel zo fijn om een airco in huis te hebben, die de binnentemperatuur wat aangenamer maakt. Wij geven je tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe airco.

Wat is een airco?

Een airconditioning, ook wel airco genoemd, kan een ruimte verkoelen of verwarmen. Elke airco bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Hierdoor kan de warme lucht van binnen omgezet worden in koele lucht en andersom.

airco

Hoe werkt een airco?

De airco bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Om een ruimte te koelen, wordt de warme lucht uit een ruimte getrokken en naar de buitenunit gevoerd. De lucht wordt naar een warmtewisselaar gebracht, die bestaat uit koelvloeistof, waardoor de lucht wordt omgezet in een koele luchtstroom. Deze koele lucht wordt de ruimte in geblazen, waardoor de ruimte verkoeld is.

Bij het verwarmen van een ruimte werkt het systeem andersom. De warme lucht wordt hierbij ook naar binnen gezogen, waardoor de koelvloeistof verdampt. Er ontstaat hierdoor een gasvorming, die wordt afgevoerd naar een compressor. De compressor zet het gas om in warme lucht en blaast deze terug de ruimte in. Hierdoor wordt de ruimte verwarmd.

Welke airco kun je het beste kopen?

Bij het kopen van een nieuwe airco, is het belangrijk om goed te kijken wat het beste past in jouw situatie. Onze split airco systemen zijn verkrijgbaar tussen 2.5 en 7 kW. Wil je een airco kopen? Kijk dan goed naar de grootte van de ruimte die je wil verkoelen of verwarmen.  

Ben je op zoek naar een airco voor de slaapkamer? Kies dan voor een airco met een laag geluidsniveau!

Airco installeren

Wij bieden een installatie service aan. Onze STEK-gecertificeerde professionals helpen je bij levering graag met het installeren van je airco. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

Lees ook deze blogs

Kan een airco verwarmen?

Tegenwoordig kan een airco verwarmen en koelen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor de centrale verwarming.

Welke airco voor welke ruimte?
Welke airco geschikt is voor een bepaalde ruimte? Bereken de inhoud van de ruimte in m3 en bekijk welke factoren binnen de woning nog meer verschil maken. Hoe je dat doet lees je in dit blog.
Haier airco in de woonkamer
Tips en tricks om meer uit je airco te halen

Als jij al een airco in huis hebt, wil je natuurlijk alles eruit halen wat erin zit. In deze blog lees je minder bekende functies van jouw airco die jouw comfort kunnen verhogen en tegelijkertijd energie besparen.