Naar inhoud
0

Hoe kies ik de juiste airco?

In de zomer kan het soms bloedheet worden in huis. Daarom is het wel zo fijn om een airco in huis te hebben, die de binnentemperatuur wat aangenamer maakt. Wij geven je tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe airco.

Wat is een airco?

Een airconditioning, ook wel airco genoemd, kan een ruimte verkoelen of verwarmen. Elke airco bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Hierdoor kan de warme lucht van binnen omgezet worden in koele lucht en andersom.

airco

Hoe werkt een airco?

De airco bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Om een ruimte te koelen, wordt de warme lucht uit een ruimte getrokken en naar de buitenunit gevoerd. De lucht wordt naar een warmtewisselaar gebracht, die bestaat uit koelvloeistof, waardoor de lucht wordt omgezet in een koele luchtstroom. Deze koele lucht wordt de ruimte in geblazen, waardoor de ruimte verkoeld is.

Bij het verwarmen van een ruimte werkt het systeem andersom. De warme lucht wordt hierbij ook naar binnen gezogen, waardoor de koelvloeistof verdampt. Er ontstaat hierdoor een gasvorming, die wordt afgevoerd naar een compressor. De compressor zet het gas om in warme lucht en blaast deze terug de ruimte in. Hierdoor wordt de ruimte verwarmd.

Welke airco kun je het beste kopen?

Bij het kopen van een nieuwe airco, is het belangrijk om goed te kijken wat het beste past in jouw situatie. Onze split airco systemen zijn verkrijgbaar tussen 2.5 en 7 kW. Wil je een airco kopen? Kijk dan goed naar de grootte van de ruimte die je wil verkoelen of verwarmen.  

Ben je op zoek naar een airco voor de slaapkamer? Kies dan voor een airco met een laag geluidsniveau!

Airco installeren

Wij bieden een installatie service aan. Onze STEK-gecertificeerde professionals helpen je bij levering graag met het installeren van je airco. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

Lees ook deze blogs

Hoe werkt een mobiele airco?
Hoe werkt een mobiele airco en wat zijn de voordelen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Je leest het in deze blog.
Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is een duo-split airco?

Een duo-split airco is een energiezuinige en geruisloze oplossing voor de klimaatbeheersing in je woning; te gebruiken om te koelen en verwarmen.

Kan een airco verwarmen?

Tegenwoordig kan een airco verwarmen en koelen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor de centrale verwarming.

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is de zuinigste airco voor verwarmen?
Verwarmen met een inverter airco is een duurzame, zuinige en milieuvriendelijke oplossing waarmee je flink kan besparen in het stookseizoen. Lees in dit blog welke airco het zuinigst is om te verwarmen.