Naar inhoud
0

Tips en tricks om meer uit je airco te halen

Als jij al een airco in huis hebt, wil je natuurlijk alles eruit halen wat erin zit. In deze blog lees je minder bekende functies van jouw airco die jouw comfort kunnen verhogen en tegelijkertijd energie besparen.

1. Luchtzuiveringsmodus

Heb je een Haier of Panasonic airco? Dan heb je toegang tot de luchtzuiveringsmodus. Deze modus is niet alleen geweldig voor koeling, maar zuivert ook de lucht van stof en allergenen, wat zorgt voor een gezondere leefomgeving.

2. Bediening via Google Home

Een fantastische functie van Haier en Panasonic airco's is de integratie met Google Home. Je kunt je airco bedienen via een app of zelfs je stem, zonder op te staan. Deze slimme bediening verhoogt het gebruiksgemak en is ideaal voor het efficiënt regelen van de temperatuur.

3. Self Clean Modus

Exclusief voor Haier airco-eigenaren, de Self Clean modus is een echte gamechanger. Deze modus bevriest de binnen-unit, waardoor vuil en stof uit de warmtewisselaar worden verwijderd. Dit houdt jouw apparaat schoon en efficiënt.

4. Slaapmodus

Een functie die beschikbaar is voor alle airco's, de slaapmodus, zorgt voor een ideale slaaptemperatuur. Deze modus past de temperatuur geleidelijk aan, zodat je comfortabel slaapt in een koele ruimte zonder onnodige energieverspilling.

5. Onderhoudstips

Vergeet niet de filters van jouw airco regelmatig schoon te maken. Vuile filters verminderen de efficiëntie, waardoor je apparaat harder moet werken. Ook is het aan te raden jouw airco langer aan te laten staan op een gematigde stand, in plaats van kort op een hoge stand. Dit voorkomt slijtage en is energiezuiniger.

6. Temperatuurbeheer

Let erop dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet te groot wordt. Een ideaal verschil is maximaal 8 graden om gezondheidsrisico's te vermijden.

Door deze tips en functies te gebruiken, kun je niet alleen genieten van een comfortabelere leefomgeving, maar ook de levensduur van jouw airco verlengen en energie besparen. Blijf ons volgen voor meer tips en trucs om het beste uit jouw airconditioning te halen!

Lees ook deze blogs

Welke airco voor zolderkamer?
Op de zolder kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Daarom is een airco op zolder geen overbodige luxe. Welke airco het beste past op zolder, lees je hier.
Welke airco voor welke ruimte?
Welke airco geschikt is voor een bepaalde ruimte? Bereken de inhoud van de ruimte in m3 en bekijk welke factoren binnen de woning nog meer verschil maken. Hoe je dat doet lees je in dit blog.