Naar inhoud
0

Wat is een multi-split airco?

Het aanschaffen van airconditioning wordt vaak weggezet als een kostbare investering, die in een relatief koel land als Nederland eigenlijk een overbodige luxe is. Toch is dit niet helemaal terecht, want de meeste airconditioning systemen kunnen tegenwoordig veel meer dan enkel koelen. Zo beschikken de meeste airco´s ook over een warmtepomp die het mogelijk maakt om warme lucht te blazen en zijn er diverse modellen airco´s te verkrijgen met aanvullende functies, zoals het verlagen van de luchtvochtigheid of het zuiveren van de lucht van bacteriën, pollen of stof dankzij een speciale technologie. Mocht je overwegen om een airco aan te schaffen om in meerdere ruimtes te gebruiken? Dan is de beste keuze een multi-split airco.

Wat is een multi-split airco?

Een multi-split airco is een airconditioning systeem dat bestaat uit een buitenunit en twee of meer binnenunits, gekoppeld door middel van koelleidingen die in de muur of het plafond weggewerkt kunnen worden. Een multi-split airco is ideaal als je meerdere ruimtes wilt koelen of verwarmen. Aan de buitenunit kunnen, afhankelijk van het merk en model multi-split airco, maximaal 8 binnenunits worden gekoppeld. De buitenunit en binnenunits mogen maximaal 20 tot 25 meter uit elkaar hangen. Dit betekent dat de multi-split airco geschikt is voor de meeste woningen, of het nu gaat om een rijtjeshuis of een vrijstaand huis.

Multi split airco

Voordelen van een multi-split airco om te verwarmen

Een multi-split airco kan naast koelen ook verwarmen en heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Zo is een multi-split airco zeer milieuvriendelijk en duurzaam, omdat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt ook heeft een airco een rendement van zo’n 400-500% De warmte wordt namelijk onttrokken aan de buitenlucht, In een koude winter kan een airco nog steeds verwarmen. Een multi-split airco kan de centrale verwarming vervangen, waardoor er op stookkosten bespaard wordt. Het is namelijk ook mogelijk enkel de binnenunit in te schakelen in de ruimtes die je wilt verwarmen. Verder zorgt de warme lucht die de ruimte wordt ingeblazen ervoor dat het heel snel warm wordt. Een laatste voordeel is dat de invertertechnologie ervoor zorgt dat de multi-split airco zo stil mogelijk verwarmt en koelt.

Kun je een multi-split airco kopen bij AircoGarant?

Bij AircoGarant kun je diverse modellen multi-split airco´s kopen. Alle multi-split airco´s in het assortiment zijn van zeer goede kwaliteit en uiterst betrouwbaar. Ze beschikken allemaal over een koel- en warmte functie en zijn voorzien van een afstandsbediening. De modellen van Panasonic, Mitsubishi, Haier en Chigo zijn bijna altijd op voorraad. De verschillen tussen de diverse modellen hebben betrekking op de omvang en het design van de binnenunits, de capaciteit om ruimtes van een bepaalde omvang te koelen of verwarmen en de aanvullende functionaliteiten. Denk hierbij aan een filter om de lucht te zuiveren of de optie om de airco via Wifi te bedienen.

Contact aanvragen bij AircoGarant

AircoGarant heeft een team van deskundigen in dienst, dat je kan helpen om de juiste keuzes te maken bij het aanschaffen van een multi-split airco. Ze kunnen je bijstaan bij het uitrekenen van de juiste capaciteit die jouw multi-split airco nodig heeft en bij het merk en model dat het beste past bij je persoonlijke behoeftes, wensen en budget. Contact opnemen kan telefonisch of via het contactformulier op de website. Het is daarnaast mogelijk om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor de installatie van een airco. Alle monteurs in dienst bij AircoGarant zijn STEK-gecertificeerd en daarmee bevoegd om de installatie of in bedrijfstelling uit te voeren.

Lees ook deze blogs

Airco reinigen
Hoe kun je een airco reinigen?
Behoud de kwaliteit van je airco door deze regelmatig te reinigen. Wij vertellen je in deze blog hoe je een airco kunt reinigen en onderhouden.
Welke airco is het stilst?

Wanneer je een airco in huis plaatst, wil je dat deze zo stil mogelijk is. Het is nou eenmaal geen gezellig geluid, dat geblaas. Ben je benieuwd welke airco het stilste is? Wij vertellen het je in deze blog!