Naar inhoud
0

Kun je slapen met een airco aan?

Voor veel mensen is het een no go: slapen met de airco aan. Toch is dit vaak niet terecht en worden eventuele problemen met name veroorzaakt omdat er gekozen is voor het verkeerde model airco. Veelgehoorde klachten zoals té koude lucht die zorgt voor een stijve nek en keelpijn, temperatuurschommelingen en het karakteristieke gezoem kunnen tegenwoordig allemaal vermeden worden met de modernere airco´s. Deze kunnen dankzij hun geavanceerde technologie niet alleen zorgen voor een fijne klimaatbeheersing, maar ook nog eens zeer zuinig zijn.

Airco voor in de slaapkamer

Een airco voor in de slaapkamer kan de ideale oplossing zijn voor de warme zomerdagen. Hoge temperaturen houden veel mensen uit hun slaap. De ideale temperatuur om te slapen is 18 graden. In de zomer is het vaak heel warm, wat zorgt voor een onaangenaam hoge temperatuur in de ruimtes waar geslapen wordt, zeker als er sprake is van een schuin- of laag dak of een kamer georiënteerd op het zuidwesten. Slapen met een airco aan geeft je de mogelijkheid om op elk moment van het jaar te genieten van een goede nachtrust, omdat de combinatie van warme en koude lucht voor de perfecte temperatuur zorgt, zowel in de zomer als in de winter.

Airco in de slaapkamer

Kun je slapen met een airco aan?

Kies je voor een airco voor op de slaapkamer met invertertechnologie? Dan hoef je je niet langer zorgen te maken over temperatuurschommelingen. De compressor zorgt ervoor dat de airco op temperatuur blijft. Bovendien gebeurt dit dankzij dezelfde techniek praktisch geruisloos, wat wel zo fijn is tijdens het slapen. Doordat een split-airco een hoog rendement heeft omdat deze de warmte uit de kamer naar buiten verplaatst zijn de energiekosten ook niet zo hoog. Ook kan het slapen met een airco aan in plaats van centrale verwarming ook nog eens heel voordelig uitpakken wat energiekosten betreft. Fossiele brandstof wordt er niet gebruikt, dus naast duurzaam is een airco voor op de slaapkamer ook nog eens milieuvriendelijk.

Verschillende airco´s van AircoGarant voor op een slaapkamer

AircoGarant heeft een breed assortiment airco´s beschikbaar die geschikt zijn voor op de slaapkamer. Alle airco´s van AircoGarant zijn in het bezit van een warmtepomp, waardoor de airco naast koude lucht ook de kamer kan verwarmen. Afhankelijk van het model zijn er ook airco´s met filters die de lucht kunnen zuiveren van pollen en ziektekiemen en de lucht van vocht kunnen ontdoen. Ook dit draagt allemaal bij aan een goede nachtrust. Alle merken en modellen airco´s verkrijgbaar bij AircoGarant zijn van goede kwaliteit. Het betreft gerenommeerde merken zoals Panasonic, Mitsubishi, Haier of Chigo. Ze verschillen met name van elkaar in omvang, capaciteit en aanvullende functionaliteiten. Denk hierbij aan de optie om de airco te bedienen via Wifi: perfect om alvast aan te zetten vanaf de bank of al liggend in bed uit te schakelen in een app.

De beste airco voor op de slaapkamer van AircoGarant

De meest budgetvriendelijke optie wat betreft een airco voor op de slaapkamer is een mobiele airco. Het nadeel van een mobiele airco is alleen wel de geluidsproductie en het stroomverbruik, deze liggen namelijk hoger dan bij een split-airco systeem. Heb je wat meer te besteden? Dan is het ook zeker de moeite waard om te investeren in een single-split airco of multi-split airco met invertertechnologie. Het is ook belangrijk om uit te rekenen hoeveel m3 de slaapkamer is. Dat gaat namelijk bepalen wat de capaciteit van de airco moet zijn. Het team van AircoGarant bestaat uit deskundige, STEK-gecertificeerde monteurs die je niet alleen kunnen helpen met het uitrekenen van de benodigde capaciteit, maar ook advies kunnen geven over het meest geschikte model voor jouw slaapkamer. Daarnaast kunnen ze zorg dragen voor de installatie van de airco op je slaapkamer. Een offerte kan vrijblijvend worden aangevraagd via het online formulier.

Haier Tundra split unit airco 3.2kW inverter
Haier Tundra split unit airco 3.2kW inverter
  • Geschikt voor een ruimte van (m3): 70-110
  • Geluidsniveau binnenunit (dB): 20-38
  • Energieklasse Koelen (SEER): 6,1 | A++
  • WIFI bediening: Ja (ingebouwd)
725,00
Op voorraad

Lees ook deze blogs

Welke airco voor zolderkamer?
Op de zolder kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Daarom is een airco op zolder geen overbodige luxe. Welke airco het beste past op zolder, lees je hier.
Welke airco voor welke ruimte?
Welke airco geschikt is voor een bepaalde ruimte? Bereken de inhoud van de ruimte in m3 en bekijk welke factoren binnen de woning nog meer verschil maken. Hoe je dat doet lees je in dit blog.
Wat is een split airco?
Benieuwd wat een split airco precies is en wat de voordelen zijn? Wij leggen het je haarfijn uit in deze blog!