Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt op uw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Wat is een inverter airco?

Airconditioning systemen hebben voor- en nadelen. Dankzij de continue ontwikkelingen, waardoor de airco´s steeds geavanceerder worden, is het tegenwoordig mogelijk om een aantal van deze nadelen te omzeilen. Een van de nadelen van airco´s ten opzichte van andere systemen om te koelen en verwarmen, waren de temperatuurschommelingen. Het systeem werd steeds aan- en uitgeschakeld: op het moment dat de gewenste temperatuur was bereikt, sloeg het systeem af. Daalde of steeg de temperatuur? Dan sloeg het systeem opnieuw aan, wat natuurlijk veel minder prettig aanvoelde dan een gelijkmatige temperatuur. Dit is echter verleden tijd als je kiest voor een inverter airco.

Wat is een inverter airco?

Een inverter airco is een aircosysteem dat beschikt over invertertechnologie. Moderne invertertechnologie maakt het mogelijk om veel gelijkmatiger te koelen en te verwarmen, doordat de compressor actief blijft en afhankelijk van de omstandigheden het vermogen aanpast. De temperatuur blijft gelijkmatig, wat gevoelsmatig veel prettiger is. Ondertussen zijn er ook al nieuwe ontwikkelen mogelijk gemaakt door merken zoals Mitsubishi, die een airco met hyper invertertechnologie ontwikkeld hebben, wat de airco nog efficiënter maakt dan de standaard inverter airco. De ingestelde temperatuur wordt nog sneller bereikt en daar waar de standaardmodellen blijven verwarmen tot een buitentemperatuur van -7, kan een hyper inverter airco verwarmen tot wel 15 graden onder nul, dus ook bij extreme kou.

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen

Waarom een inverter airco kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom het aan te raden is om een inverter airco te kopen. In de eerste plaats omdat het voor een stabiele binnentemperatuur zorgt en daarmee voor comfort. Een bijkomend voordeel is dat er wel tot 30% minder energie wordt gebruikt dan bij een airco zonder invertertechnologie, omdat de airco niet continu aan- en uitschakelt bij temperatuurschommelingen, maar in de spaarstand gaat. De inverter airco is dus duurzamer en helpt besparen op energiekosten.

Ook is zowel de buitenunit als de binnenunit van een split-unit inverter airco stiller dan die van de traditionele airco´s. De snelheid waarmee de compressor van de waterpomp werkt om de ingestelde temperatuur te bereiken, is minimaal. Hierdoor wordt er minder geluid gemaakt door zowel de compressor zelf als door de ventilator. Omdat de compressor niet telkens aan en uit hoeft te slaan, gaat dit onderdeel ook langer mee. Dit gaat overigens niet ten koste van de snelheid waarmee de ruimte gekoeld of verwarmd wordt: de snelheid ligt hoger bij een inverter airco dan bij de traditionele airco´s.

Verschillende inverter airco's van AircoGarant

AircoGarant heeft een heel aantal inverter airco´s in het assortiment. De vier grootste merken verkrijgbaar bij AircoGarant zijn Panasonic, Haier, Chigo en natuurlijk Mitsubishi: een van de beste merken airco´s op wereldniveau. Alle inverter airco´s van AircoGarant zijn van goede kwaliteit, betrouwbaar en duurzaam. Binnen het bestaande aanbod is het mogelijk om te kiezen tussen modellen met verschillende capaciteit en aanvullende functionaliteiten.

De experts van AircoGarant kunnen bij twijfel informatie verstrekken en advies geven over het model inverter airco dat het meest geschikt is voor een bepaalde ruimte. Ook kunnen de STEK-gecertificeerde monteurs van AircoGarant zorgdragen voor de installatie van de inverter airco. Een offerte is vrijblijvend aan te vragen. Neem telefonisch contact op of vul het online formulier in.

Lees ook deze blogs

Welke airco is het stilst?

Wanneer je een airco in huis plaatst, wil je dat deze zo stil mogelijk is. Het is nou eenmaal geen gezellig geluid, dat geblaas. Ben je benieuwd welke airco het stilste is? Wij vertellen het je in deze blog!