Naar inhoud
0

Hoeveel kW airco heeft u nodig?

Een belangrijke vraag die gesteld moet worden op het moment dat u overweegt een aircosysteem aan te schaffen, is hoeveel kW airco u nodig heeft. Het koelvermogen is namelijk een belangrijke factor waarin de verschillende systemen zich onder andere doen onderscheiden. Dit vermogen moet overeenkomen met de totale kubieke meters van de ruimte die gekoeld of verwarmd moeten worden, waardoor u hier rekening mee dient te houden.

Bent u daar totaal niet in thuis? Dan kan AircoGarant u helpen bij het vraagstuk hoeveel kW airco u nodig heeft. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst de totale oppervlakte, wat enigszins vanzelfsprekend is. Maar ook hebben secundaire elementen invloed op wat het juiste systeem voor u is. Denk dan aan de verdieping, de aanwezigheid van ruiten, elektronische apparaten en meer.

Bereken het op eenvoudige wijze

Hoeveel kW de airco vereist is relatief gemakkelijk op voorhand te bepalen op basis van een rekensom. Hierbij dient u de kubieke meters van de ruimte in kwestie te berekenen door lengte x breedte x hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Dit doet u maal factor 30, 40 of 50, waardoor er een bepaald getal uit komt rollen. Dat getal weer door 100 delen is hoeveel kW uw airco nodig heeft.

Op deze pagina lichten we de aspecten van deze rekensom nader toe. Hierbij is het ook van belang om goed in acht te houden wat de juiste vermenigvuldigingsfactor is om te gebruiken. 30 staat voor goed geïsoleerd en 50 voor slecht geïsoleerd, maar er komt natuurlijk meer bij kijken dan hier kort geformuleerd.

Advies bij de aanschaf van een airco

Zoals u kunt lezen kunt u op een vrij gemakkelijke wijze uitrekenen hoeveel kW de airco nodig heeft in uw specifieke geval. Komt u er echter niet helemaal uit of bent u er niet zeker van? AircoGarant staat u hier graag in bij. Met wat basisinformatie kunnen wij u goed adviseren in wat voor u de juiste keuze is, zodat het systeem dat u aanschaft aansluit op de ruimte waarin het gebruikt wordt. Daarvoor kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wilt u gelijk weten waar u aan toe bent? Vraag dan zeker een offerte aan. Zet hierbij de kubieke meters van de ruimte, uw wensen en om wat voor soort ruimte het gaat. Dan sturen wij u een duidelijke prijsopgave toe.