Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt op uw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Duurzaam verwarmen met een airco

Hoe verwarm je duurzaam?

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij zowel particulieren als bedrijven. Niet alleen is er steeds meer aandacht voor het milieu in de maatschappij, ook moet er simpelweg bezuinigd worden op energiekosten. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is door duurzaam te verwarmen. Of je nu een woning, een kantoor of een bedrijfshal duurzaam wil verwarmen: het is mogelijk en waarschijnlijk ook nog eens eenvoudiger dan je denkt. Met de aanschaf van een airco kun je namelijk in elke ruimte die je wil duurzaam je verwarming aanzetten. We vertellen je er graag meer over.

 

Alternatieven voor duurzaam verwarmen

Natuurlijk, je kunt de verwarming een graadje lager zetten. Comfortabeler wordt een ruimte daar echter niet van, zeker als je een bedrijf runt, wil je dat mensen zich er thuis voelen. Daarom is het belangrijk om bewust op zoek te gaan naar een duurzame manier van verwarming. Zo houd je het binnen aangenaam, terwijl je ook aan de kosten én aan het milieu blijft denken. Een ander alternatief is duurzaam water verwarmen met een warmtepomp. Het nadeel aan warmtepompen is echt de aanschafprijs en de installatie. Om hiermee een duurzaam de verwarming van een huis of kantoor te kunnen regelen, moet je het hele verwarmingssysteem ombouwen. Met een airco als verwarming hoeft dit niet. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? We leggen het je graag uit.

 

Duurzaam verwarmen met een airco

Een airco in huis halen om ruimtes te verkoelen, is inmiddels geen nieuwigheid meer. Dat je echter met een airco ook duurzaam kan verwarmen, is minder bekend. Het werkt simpel. Normaal gesproken koelt een airco een ruimte door kou uit de buitenlucht te halen en dit naar binnen te verplaatsen. Die koude lucht wordt onttrokken aan de buitenlucht en wordt door middel van koelvloeistof naar binnen vervoerd. In de meeste split airco’s, die bestaan uit een binnen- en buitenunit, kan dit proces ook omgedraaid worden voor een duurzame verwarming. In dat geval wordt juist warme lucht van buiten naar binnen gehaald en in de ruimte geblazen.

 

Hoe kan het dat je met een airco duurzaam kunt verwarmen? Het grootste voordeel aan verwarmen met een airco, is dat je geen warmte aan het creëren bent maar aan het verplaatsen. Op deze manier word er veel energie bespaard. Ook is een airco zeer exact te bedienen. Een airco verwarmingssysteem kun je volledig per ruimte bedienen. Dit betekent dat je de verwarming alleen aanzet voor de ruimtes die in gebruik zijn. Zo bespaar je al gauw een hoop energie. Bovendien werkt met een airco duurzaam verwarmen ook nog eens een stuk sneller. Je hoeft de airco dus ook minder lang aan te zetten voor een prettige binnentemperatuur.

 

Duurzaam verwarmen met een airco van AircoGarant

AircoGarant is al jaren expert in airco’s. We hebben dan ook meerdere aircosystemen waarmee je kunt verkoelen én verwarmen in ons assortiment. Bij ons kun je terecht voor bekende aircomerken zoals Panasonic, Mitsubishi of Haier. Stuk voor stuk zijn dit merken die door de jaren heen hun kwaliteit hebben bewezen. Heb je vragen over een duurzame verwarming voor jouw kantoor, huis of bedrijfshal of wil je hulp met het uitkiezen van de juiste airco? We voorzien je graag van advies op maat. Met een van de airco’s van AircoGarant wordt het duurzaam verwarmen van elk gebouw zo een fluitje van een cent. De STEK-gecertificeerde monteurs van AircoGarant kunnen deze ook makkelijk en zonder zorgen bij je komen installeren.

Meer over AircoGarant:

 

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco