Naar inhoud
0

Duurzaam je huis verwarmen met AircoGarant

Hoe verwarm je je huis duurzaam?

De energieprijzen stijgen, waardoor alternatieven om je huis duurzaam te verwarmen steeds aantrekkelijker worden. Veel mensen weten alleen niet hoe je nu precies duurzaam een huis kunt verwarmen. Wist je dat hier helemaal geen grote verbouwingen voor nodig zijn? Je hoeft zelfs niet je volledige verwarmingssysteem te verwijderen. Met een paar simpele extra’s kun je je huis al duurzaam verwarmen, waardoor je flink zult besparen op je energierekening. Hieronder lees je er alles over.

 

Alternatieven voor duurzaam verwarmen huis

Wil je duurzaam je huis verwarmen, maar heb je geen mogelijkheid tot het plaatsen van een warmtepomp, zonnepanelen of een ander duurzaam alternatief? Je kunt je huis ook verwarmen met een airco. Het grote voordeel hiervan is dat je het hele jaar door een fijn binnenklimaat kunt creëren. In de warmere maanden houd je het heerlijk koel in huis, terwijl je in de winter duurzaam je huis kunt verwarmen. Een airco is zelfs geschikt voor het duurzaam verwarmen van een oud huis, omdat deze relatief makkelijk te installeren is. Hoe werkt een huis verwarmen met een airco precies? We leggen je graag uit waar je op moet letten wanneer je een airco aanschaft om duurzaam je huis te verwarmen en hoe je hiermee kunt besparen op je energierekening.

 

Huis duurzaam verwarmen met een airco

Een airco is een duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis, omdat deze maar één kamer tegelijkertijd hoeft te verwarmen. Wanneer je een airco als verwarming gebruikt, zet je deze alleen aan in de ruimtes die je gebruikt. Dit in tegenstelling tot een centrale verwarming, die elke keer dat je de temperatuur aanpast, het gehele huis zal opwarmen. Een huis duurzaam verwarmen doe je met een zogenoemde split airco. Dit is een systeem dat bestaat uit een binnen- en buitenunit. Wanneer de airco ruimtes verkoeld, wordt koude lucht door middel van koelvloeistof gekoeld en de kamer ingeblazen en wordt warme lucht naar buiten gevoerd.

 

Een split airco kan dit proces echter ook omdraaien. Op die manier wordt er warme lucht de ruimte ingeblazen. Omdat een airco werkt door middel van luchtstromen, zul je merken dat je huis veel sneller warm wordt dan bij het gebruik van bijvoorbeeld een radiator. Let er wel op dat de buitentemperatuur van invloed kan zijn op de werking van je airco. Als het buiten echt flink koud is, wordt het voor de airco lastig om het huis goed te verwarmen. Op dit soort momenten kun je de airco dus het beste gebruiken in combinatie met andere warmtebronnen.

 

Huis duurzaam verwarmen met een airco van AircoGarant

Bij AircoGarant kun je terecht voor airco’s van merken zoals Panasonic, Haier en Mitsubishi die zowel kunnen verwarmen als verkoelen. Deze installeren we graag voor je. Met onze kwalitatief hoogwaardige airco’s wordt duurzaam je huis verwarmen een eitje. Heb je vragen over onze airco’s, het duurzaam verwarmen van een oud huis of een van onze services? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen zorgen we ervoor dat je er deze winter warmpjes én duurzaam bij zit.

Meer over AircoGarant:

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco