Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt op uw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Duurzaam elektrisch verwarmen met een airco

 

 

 

 

Hoe verwarm je duurzaam elektrisch?

Duurzaam elektrisch verwarmen wordt steeds populairder. Het is namelijk een stuk duurzamer dan een centrale verwarming met een Cv-ketel en vaak ook nog eens goedkoper. Bovendien is het mogelijk om door middel van het elektrisch verwarmen je huis het veel sneller warm te krijgen dan met een radiator. Wil je weten of duurzaam elektrisch verwarmen ook voor jouw huis een optie is? We hebben de voordelen en alles waar je op moet letten voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over een duurzame elektrische verwarming voor jouw huis.

 

Alternatieven voor duurzaam elektrisch verwarmen

Bij duurzame elektrische verwarming denk je waarschijnlijk aan een warmtepomp. Hoewel dit inderdaad een duurzaam, elektrisch alternatief is voor verwarming door middel van radiatoren is een warmtepomp ook erg duur. Bovendien vereist de installatie van een warmtepomp vaak een verbouwing van je huis en zijn niet alle huizen hiervoor geschikt. Gelukkig is er nog een optie om duurzaam elektrisch te verwarmen en dat is door middel van een airco. Die is er tegenwoordig niet alleen meer om te verkoelen. Benieuwd hoe duurzaam elektrisch verwarmen met een airco werkt? We leggen het je graag uit.

 

Duurzaam verwarmen elektrisch met een airco

Om je huis zowel te kunnen verkoelen als te verwarmen met een airco, heb je een split airco nodig. Dit systeem bestaat uit één of meer binnenunits die verbonden zijn met een buitenunit. Wanneer een airco de ruimte verkoeld, wordt door middel van koelvloeistof kou naar binnen verplaatst. Warme lucht wordt door de buitenunit naar buiten verplaatst. Dit proces kan echter ook omgekeerd worden. Op die manier kan een airco dus warme lucht naar binnen blazen en koude lucht buiten afstoten. Het maakt een airco een relatief eenvoudige en goedkope duurzame elektrische verwarming. Het grootste voordeel is dat je met een airco erg snel ruimtes kunt verwarmen omdat de lucht als eerste word verwarmd. Als je meerdere ruimtes wil verwarmen met een airco, kun je simpelweg meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit.

 

Duurzaam verwarmen elektrisch met een airco van AircoGarant

Met een airco als duurzame elektrische verwarming heb je het hele jaar door een fijn binnenklimaat. Of het buiten nu warm of koud is, in jouw woning is het altijd aangenaam. Let er wel op dat de buitentemperatuur van invloed is op de werking van de airco. Als het buiten echt koud is (vanaf -7), zal het voor het aircosysteem lastiger zijn om genoeg warme lucht naar binnen te blazen. In zo’n geval zul je soms nog even de centrale verwarming of een andere warmtebron moeten inschakelen om het klimaat binnen perfect te houden.

Bij AircoGarant kun je terecht voor split airco’s van verschillende vooraanstaande merken. We bieden airco’s in meerdere prijsklassen met verschillende capaciteiten. Zo zit er vast en zeker eentje in ons aanbod die jouw woning of kantoorpand duurzaam elektrisch kan verwarmen. Over de installatie hoef je je geen zorgen te maken: die verzorgen onze STEK-gecertificeerde monteurs maar al te graag voor je.

Meer over AircoGarant:

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco