Naar inhoud
0

Bespaar op verwarming met de airco’s van AircoGarant

Hoe bespaar je op verwarming?

Ben je op zoek naar een manier om energie te besparen met je verwarming? Nu de energieprijzen zo onzeker zijn, zoeken steeds meer mensen naar alternatieven om hun huis warm te houden. Een centrale verwarming met CV-ketel is heus niet meer je enige optie. Toch is het lastig om te bepalen waar je moet beginnen en hoeveel energie je kunt besparen. Ook is het niet voor iedereen een optie om een compleet nieuw verwarmingssysteem aan te leggen of het huis te verbouwen. Daarom geven we je enkele simpele tips om op je verwarming te besparen. Lees gauw verder en ondervind hoe je er deze winter warmpjes bijzit, terwijl je energie bespaart op je verwarming.

 

Alternatieven voor besparen verwarming

De verwarming lager zetten ter besparing is natuurlijk een veelgehoorde tip. Nu kun je er wel aan wennen wanneer de binnentemperatuur een graadje lager is dan normaal, maar om echt verschil te maken, zul je merken dat de verwarming een stuk lager moet. Voor de meeste mensen wordt het zo al gauw te koud. Om gas te besparen op je verwarming hoef je echter niet de hele winter te zitten bibberen. Met een kleine investering kun je eenvoudig energie én energiekosten besparen. Je kunt namelijk besparen op verwarming door een airco aan te schaffen. Airco’s zijn er lang niet alleen meer om ruimtes te verkoelen. We leggen je graag uit hoe verwarming met een airco werkt.

 

Besparen verwarming met een airco

Voor besparing met het verwarmen met een airco heb je een split unit systeem nodig. Dit betekent dat je airco uit minstens één binnenunit en een buitenunit bestaat. Op dezelfde manier waarop een airco normaalgesproken koude lucht de ruimte inblaast is het ook mogelijk om warme lucht de ruimte in te brengen. De grootste besparing van het verwarmen met een airco zit hem in het feit dat je met een airco alleen energie verplaatst en dit dus niet perse opwekt. Een airco zal dan ook een beetje warmte uit de buiten lucht naar binnen verplaatsen. Omdat een airco met warme lucht werkt, worden deze ruimtes vaak sneller warm dan bij een traditionele verwarming. Je hoeft met een airco dus minder vaak en minder lang ruimtes te verwarmen. Bij AircoGarant kun je terecht voor airco’s in verschillende prijsklassen, waardoor besparing op verwarmen met een airco voor iedereen mogelijk wordt.

 

Besparen op verwarming met een airco van AircoGarant

Energie besparen op verwarming is dus redelijk simpel met een goede airco van AircoGarant. Onze STEK-gecertificeerde monteurs komen graag bij je langs om deze voor je te installeren. Wil je liever een mobiele airco die je kan verplaatsen? Ook dat is mogelijk. Neem een kijkje in ons aanbod van airco’s van Panasonic, Mitsubishi of Haier en kies de airco die het beste bij jouw wensen past. Twijfel je nog met welke airco je het beste energie kunt besparen op verwarming? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts. Ze weten alles over airco’s en kunnen samen met jou bepalen welk systeem bij jouw woning of kantoor past.

Meer over AircoGarant:

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco