Naar inhoud
0

Besparen op je energierekening

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd enorm gestegen, want de prijs per KWh is flink omhooggegaan. Dit heeft als gevolg dat veel mensen zijn gaan nadenken over manieren waarop ze kunnen besparen op hun energierekening. De meest voor de hand liggende keuzes zijn voor velen de verwarming een paar graden lager zetten en net wat korter of minder warm douchen. Ook gaat men steeds bewuster om met het uitdoen van het licht in ruimtes die niet gebruikt worden. Het aantal mensen dat flink investeert in het plaatsen van zonnenpanelen neemt ook toe. Maar wat zijn nou de dingen die echt energie vreten en waar we allemaal iets aan zouden moeten doen?

Dingen die energie vreten

Er zijn een aantal dingen in huis die energie vreten, zonder dat we ons daar bewust van zijn. Een voorbeeld hiervan zijn alle stekkers en opladers die in het stopcontact blijven zitten, terwijl we er eigenlijk geen gebruik van maken. Dit kost over het algemeen zeker zo´n 100 euro extra per jaar. Daar komen ook nog de apparaten bij zoals de laptop, de waterkoker of de espressomachine, die we op stand-by hebben staan en zonder dat we er erg in hebben, energie verbruiken.

De lichten in huis zijn goed voor rond 15% van ons stroomverbruik. Andere energieslurpers in huis zijn de wasmachine, de droger en natuurlijk de cv–ketel. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de cv-ketel niet alleen gas maar ook stroom verbruikt. Daarmee is de centrale verwarming een van de grootste kostenposten wat betreft energie. Het is daarom ook niet raar dat er gezocht wordt naar alternatieven om de stookkosten te beperken.

Besparen op je energierekening met AircoGarant

Ondanks het feit dat het aanschaffen van een airco vaak als een overbodige luxe wordt gezien, kan het toch helpen met het besparen op je energierekening. Alle airco´s van AircoGarant kunnen dankzij de inverter warmtepomp niet alleen koelen, maar ook verwarmen en zijn zeer energiezuiging. Een airco heeft een rendement tot wel 500% omdat deze energie uit de buitenlucht haalt in plaats van warmte creëert. De mogelijkheid om te besparen op de energierekening neemt toe op het moment dat er gekozen wordt voor een multi–split airco. Aan een enkele buitenunit kunnen verschillende binnenunits worden gekoppeld, die allemaal afzonderlijk van elkaar bediend kunnen worden. Op deze manier is het mogelijk om de airco enkel in de ruimte aan te zetten waar je je op dat moment bevindt, in plaats van dat de centrale verwarming het hele huis moet verwarmen.

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen

Advies voor besparen op je energierekening met AircoGarant

Airco´s met invertertechnologie verwarmen goed bij een buitentemperatuur die niet verder zakt dan -10. Je hebt zelfs al modellen welke tot -15 kunnen verwarmen. In Nederland betekent dit dat er heel wat dagen gebruik kan worden gemaakt van de airco. De airco´s van AircoGarant zijn geselecteerd op hun zuinigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. De modellen verschillen onderling in aanvullende functionaliteiten, ontwerp en capaciteit. AircoGarant bestaat uit een team van deskundige experts, die met alle plezier informatie verstrekken over de mogelijkheden om te besparen op je energierekening door middel van het installeren van een airco. Hiervoor kan er telefonisch contact worden opgenomen of kan het online formulier worden ingevuld.

Lees ook deze blogs

Hoe werkt een mobiele airco?
Hoe werkt een mobiele airco en wat zijn de voordelen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Je leest het in deze blog.
Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen
Wat is een duo-split airco?

Een duo-split airco is een energiezuinige en geruisloze oplossing voor de klimaatbeheersing in je woning; te gebruiken om te koelen en verwarmen.

Kan een airco verwarmen?

Tegenwoordig kan een airco verwarmen en koelen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor de centrale verwarming.