Naar inhoud
0

Split airco 100 m3

Welke airco heb je nodig voor 100m3?

Een inhoud van 100 kubieke meter is veelvoorkomend voor een woonkamer. Stel dat je woonkamer 5 meter lang is, 8 meter breed en 2,5 meter hoog, dan is de totale inhoud van de ruimte 100 m3. Dit is belangrijke informatie om te weten wanneer je een split airco aanschaft. Welke split airco je nodig hebt, is namelijk afhankelijk van het aantal kubieke meters van een ruimte. Hoe je dit berekent? Eenvoudig, lengte x breedte x hoogte = inhoud.

Heb je een grote ruimte te verkoelen? Bij AircoGarant vind je ook airco’s voor 250m3. Deze airco’s hebben een hogere capaciteit, waardoor ze effectiever verkoelen.

Beschikbare split airco’s voor 100m3

Panasonic split unit airco 2.5 kw

Panasonic split unit airco 2,5 kW inverter BZ25-ZKE
Panasonic split unit airco 2,5 kW inverter BZ25-ZKE
  • Geschikt voor ruimtes van (m3): 50-80
  • Vermogen koeling (kW): 2,5 kW
  • Vermogen verwarming (kW): 3,1 kW
  • Geluidsniveau binnenunit (dB): 20-37
  • WIFI bediening: Ja (optioneel)
  • Energieklasse Koelen (SEER): 6,3 | A++
810,00
Op voorraad

Vermenigvuldigingsfactor berekenen

Nu je de inhoud van een ruimte hebt bepaald, is het tijd om de benodigde capaciteit van je split airco te berekenen. Dit kun je het beste laten doen door een specialist in koudetechniek. Deze bedrijven maken gebruik van een vermenigvuldigingsfactor.

  • Hanteer vermenigvuldigingsfactor 30 wanneer een ruimte goed geïsoleerd is.
  • Hanteer vermenigvuldigingsfactor 40 wanneer een ruimte veel ramen en minder goede isolatie heeft.
  • Hanteer vermenigvuldigingsfactor 50 voor garages of zolders met een plat dak, of andere situaties waarin koelen lastig is.


Nadat je hebt bepaald welke vermenigvuldigingsfactor jouw ruimte krijgt, bereken je de capaciteit van je split airco door de vermenigvuldigingsfactor te vermenigvuldigen met de inhoud. Dat komt er als volgt uit te zien in het geval van een ruimte van 100m3 met een vermenigvuldigingsfactor van 30: 100 m3 x 30 = 3000 Watt (of 3 kW). In dit geval kies je voor een split airco met voldoende capaciteit.

Split airco’s van AircoGarant

AircoGarant biedt een uitgebreid assortiment airco’s om altijd te kunnen voorzien in de vraag. Wij voeren A-merken die bekend staan om hun stille werking en energiezuinige stand. A-merken Sendo en Panasonic bieden airco’s met een vermogen van 2,5 kW, 3,5 kW, 5 kW en 7 kW. Daarmee zijn de split airco’s voor iedere ruimte in huis of op kantoor geschikt. Heb je een ruimte van 100m3 te verkoelen? Dan raden wij aan om te kiezen voor een Panasonic airco 3,5 kW.

Energiezuinige split airco 100m3

Alle split airco’s in ons assortiment zijn energiezuinig. Een deel van onze airco’s beschikken over een stille stand. Hierdoor zijn ze vrijwel geruisloos en zijn het perfecte airco’s voor de slaapkamer.

Ben je op zoek naar de stilste split airco? De Panasonic Etherea modellen staan bekend om hun stille werking in alle standen. Dit is dus de allerbeste optie!

Installatie door een vakman

Met behulp van de bijgeleverde installatiehandleiding en enige technische kennis kun je de airco zelf installeren. Heb je liever hulp? Vraag dan een offerte aan voor de installatie door één van onze STEK-gecertificeerde installateurs. Let op! De in bedrijfstelling dient ten alle tijde uitgevoerd te worden door een STEK-gecertificeerde installateur.