Naar inhoud
0

Woonkamer verwarmen met airco van AircoGarant

De woonkamer verwarmen met airco

Een aangename temperatuur in huis is essentieel voor een gevoel van comfort. Gezien de stijgende gasprijzen, kiezen steeds meer mensen ervoor de verwarming lager te zetten. Vooral in de wintermaanden zorgt dit voor een minder knus gevoel in huis. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om een woonkamer te verwarmen met een airco. Dit is een duurzaam alternatief voor verwarming door middel van gas. In plaats van warmte te genereren, wordt de warmte uit de buitenlucht gehaald en naar binnen verplaatst. Hierdoor is airco verwarming in de woonkamer een energiezuinige oplossing om een woning te verwarmen. Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je zo'n verwarming in de woonkamer wilt plaatsen. Lees hier wat je moet weten wanneer je een woonkamer wil verwarmen met airco.

 

Wat zijn alternatieven om een woonkamer te verwarmen? 

Wanneer je op zoek bent naar een airco om de woonkamer mee te verwarmen, zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Bij AircoGarant hebben we een breed scala aan airconditioningssystemen van topmerken, die een ruimte zowel kunnen verkoelen als verwarmen. Er zijn meerdere types en modellen die verschillen qua capaciteit, functies en grootte. Een split- airco is bijvoorbeeld een populaire keuze om alleen de woonkamer te verwarmen. Dit systeem bestaat uit een apart binnen- en buitendeel, die aan een muur of plafond bevestigd kunnen worden. Mocht je op zoek zijn naar een draagbaar systeem, dan biedt een mobiele airco met verwarming een geschikte oplossing. Voor het verwarmen van meerdere kamers in huis wordt een multi-split airco aangeraden. Deze bestaat uit meerdere binnenunits en één buitenunit.

 

Hoe verwarm je een woonkamer met een airco?

Met een airco de woonkamer verwarmen werkt vrij eenvoudig. Ten eerste is het van belang dat de airconditioning op de juiste locatie geïnstalleerd wordt. Voor een efficiënte verwarming moet de airco op een locatie worden geplaatst waar de warme lucht goed kan circuleren. Plaats de airco op een plek waar de luchtstroom niet wordt geblokkeerd, bijvoorbeeld bij een raam. Zet dan de thermostaat op de gewenste temperatuur, meestal tussen 18 en 22 graden Celsius. Houd er rekening mee dat als de temperatuur buiten zeer laag is, de efficiëntie van de airconditioner als verwarming kan afnemen. Hierdoor kan een extra verwarmingsbron gewenst zijn voor de wintermaanden. Wel worden airco’s hier steeds beter in en kunnen ze tegenwoordig verwarmen tot -15 sommigen zelfs -20.

 

Wat zijn voordelen van een woonkamer verwarmen met een airco?

Een woonkamer verwarmen met een airco heeft verschillende voordelen in vergelijking met traditionele vormen van verwarming. Doordat de lucht in de ruimte word geblazen, wordt een ruimte snel verwarmd of gekoeld. Dit zorgt ervoor dat je snel van een aangename temperatuur in huis kunt genieten. Een woonkamer verwarmen zonder gas zorgt daarnaast ook dat de ecologische voetafdruk verminderd wordt, doordat er minder gas wordt verbruikt. Dit maakt verwarming met airco een duurzame manier om goedkoop de woonkamer te verwarmen.

 

Verwarmen van een woonkamer met een airco van AircoGarant

Bij AircoGarant zijn er verschillende mogelijkheden voor airco verwarming in de woonkamer. Welke het meest geschikt is voor jouw woonkamer, hangt af van een aantal factoren. We bieden airco's aan van verschillende merken, zoals Panasonic, Mitsubishi en Haier. Dit zijn merken die al jarenlang kwaliteit leveren, waardoor je verzekerd bent van een uitstekend product. Ook worden onze airco's geleverd met twee jaar garantie en komen onze installateurs graag langs om deze in jouw woning te installeren.

Meer weten over airco's? 

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco