Naar inhoud
0

Verkoel je huis met een gebruiksvriendelijke muur airco

Wat is een muur airco?

Wil je een airco aanleggen in huis of op kantoor, maar heb je geen tijd en geld voor een uitgebreide verbouwing en installatie van een compleet airconditioningsysteem? Dan is een muur of wand airco ideaal. De naam zegt het al: deze airco wordt aan de muur bevestigd, meestal net onder het plafond. Dit kan vaak op een eenvoudige manier met een speciale muurbeugel voor de airco. De meeste wand airco’s bestaan uit twee onderdelen: de binnen- en buitenunit, die door middel van kabels en leidingen met elkaar verbonden zijn. Er bestaan echter ook muur airco’s zonder buitenunit, die nog eenvoudiger te installeren zijn.

Wat zijn voordelen van een muur airco?

Het eerste voordeel van een airco aan de muur spreekt natuurlijk voor zich: je kunt op een eenvoudige manier de temperatuur in huis of op het werk regelen, zelfs als de temperaturen buiten stijgen. Met een airco wandmodel is het altijd heerlijk koel in huis. Een muur airco is bovendien relatief snel op temperatuur, wat betekent dat je eenvoudig en snel een aangenaam binnenklimaat kan creëren. De meeste airco’s aan de muur hebben daarnaast zowel horizontale als verticale lamellen, waarmee je ook controle hebt over de luchtstroom in de ruimte. Als laatste neemt een wand airco ook relatief weinig ruimte in. Deze wordt meestal net onder het plafond aangebracht, waardoor je geen meubels hoeft te verplaatsen of vloeroppervlakte hoeft op te geven, zoals bij bijvoorbeeld mobiele airco’s wel het geval is.

Welke muur airco’s zijn er?

Een airco wandmodel is verkrijgbaar als split, multi-split en monoblock systeem. Een split en multi-splitsysteem zijn allebei verbonden aan een buitenunit, waarbij het met een multi-split airco mogelijk is om meerdere ruimtes tegelijkertijd te verkoelen. Een monoblock wandairco heeft geen buitenunit. Ook heb je de keuze tussen wand airco’s van verschillende sterkten. Over het algemeen hebben airco’s voor aan de muur een vermogen tussen de 2.5 en 7 kW. Hoeveel vermogen je nodig hebt, is vooral afhankelijk van waar je de airco zal installeren. Gerenommeerde merken die muur airco’s produceren zijn onder andere Panasonic, Haier en Mitsubishi.

Muur airco’s van AircoGarant

Bij ons kun je zowel terecht voor airco’s voor aan de muur, als voor de juiste installatiematerialen die je hiervoor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een muurbeugel voor de airco. We bieden muurbeugels van gegalvaniseerd staal die een gewicht tot wel 140 kg aan kunnen. Ook heb je bij ons keuze uit wand airco’s van verschillende vooraanstaande merken. Weet je niet zeker welke muur airco geschikt is voor jouw woning of wensen, of heb je vragen over de installatie of het gebruik van de airco? Aarzel dan niet om contact op te nemen met AircoGarant. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over ons aanbod airco’s voor aan de muur, net als de benodigde installatiematerialen en de juiste manier om de airco in bedrijf te stellen en te gebruiken.

Meer over AircoGarant:

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco