Naar inhoud
0

Slaap lekker met een airco bij je bed

 

Waarom een airco bij je bed?

Als je iemand bent die absoluut niet kan slapen wanneer het te warm is, of het liefst een constante temperatuur in de slaapkamer hebt, dan is een airco bij je bed een goed idee. Sommige mensen kiezen ervoor om een mobiele of staande airco aan te schaffen, omdat deze vaak goedkoper zijn, maar er zitten verschillende voordelen aan een vaste airco in de slaapkamer. Hieronder lees je alles over deze voordelen en de soorten airco’s die je kunt laten installeren boven je bed.

 

Wat is het voordeel van een airco bij je bed?

De laatste jaren merken we ook in Nederland dat de zomers steeds warmer worden. De warmte in je slaapkamer kan een negatief effect hebben op je slaap, wat op zijn beurt weer voor concentratie- en gezondheidsproblemen kan zorgen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om in de buurt van het bed een airco te installeren. Zo heb je altijd de controle over de temperatuur en de luchtvochtigheid in de slaapkamer. Er zijn verschillende soorten airco’s die geschikt zijn voor bij je bed en die over het algemeen stil zijn. Zo heb je ook geen last van lawaai terwijl je slaapt in een heerlijk koele slaapkamer.

 

Welke soorten airco’s bij je bed zijn er?

Voor een airco bij je bed zijn er verschillende opties, die vooral te maken hebben met de plaatsing van de airco. We hebben de verschillende soorten vaste airco’s voor je op een rijtje gezet, maar je kunt natuurlijk ook voor een mobile airco in de slaapkamer kiezen. Deze sluit je aan op het stopcontact en plaats je in de buurt van het raam, zodat de warme lucht naar buiten afgevoerd kan worden.

 

Als eerste is er het airco vloermodel. De naam zegt het al: deze wordt laag bij de grond geplaatst en verkoelt vanaf daar de ruimte. Het fijne aan een vloermodel airco is dat er relatief weinig verbouwd en geïnstalleerd hoeft te worden om deze te plaatsen, maar zo’n airco zal wel ruimte innemen. Een airco vloermodel is vooral geschikt wanneer je een ruime slaapkamer hebt. Voor de kleinere ruimtes zijn er ook andere opties, zoals een airco met plafond inbouw. Hierbij wordt het grootste gedeelte van de airco in het plafond verwerkt en zijn alleen de lamellen waaruit de koele lucht voortkomt nog zichtbaar. Zo’n verstopte airco wordt ook wel een airco kanaal genoemd. Je zult voor een airco kanaal wel veel moeten verbouwen aan je plafond, maar vervolgens heb je wel een koele slaapkamer zonder dat je hiervoor ruimte hoeft op te offeren.

 

Airco bij je bed van AircoGarant

Bij AircoGarant kun je terecht voor verschillende soorten airco’s voor bij je bed, van mobile airco’s tot systemen die kunnen worden ingebouwd in het plafond. Twijfel je over de juiste airco voor bij jouw bed? Onze medewerkers voorzien je graag van advies. Natuurlijk kunnen wij ook helpen bij de installatie en het instellen van je airco. Slaaplekker!

Meer weten over over airco's?

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco
“Binnen 1 werkdag binnen. Keurig geleverd. Team beantwoord vragen snel.”
Erol, Tilburg op KiyohKiyoh Logo
“Mooi apparaat en mooi instructie boekje. Hierdoor was installatie goed te doen.”
Peter, Amsterdam op KiyohKiyoh Logo
“Alles in orde van begin tot einde.”
Jens, Zwolle op KiyohKiyoh Logo
“Werd zelfs gebeld dat ik teveel installatiemateriaal had besteld. Geld zeer snel terugstort. Dat mag je service noemen!”
Ard, Arnhem op KiyohKiyoh Logo
“Goed advies via de site, airco makkelijk besteld en snel binnen. Ben heel tevreden”
Freek, Eindhoven op KiyohKiyoh Logo
“besteld via de webshop. Gevraagd of installatie ook erbij kon. vriendelijke monteur die netjes gewerkt heeft. airco werkt ook goed, ben blij!”
Eva, Voorthuizen op KiyohKiyoh Logo
“Snel geleverd. Goede communicatie. Ook van de transporteur uitstekende service en communicatie. Laat ruim van tevoren weten wanneer er geleverd wordt.”
Mark Van Dijk , Woudrichem op KiyohKiyoh Logo
“Zoals je van een webshop mag verwachten”
Wim Van der Glas , Ter Apel op KiyohKiyoh Logo