Naar inhoud
0
Beoordeling: 8,8 door 1029 klanten op Kiyoh
Ben je op zoek naar een airco voor 100m3? Wanneer je een grote ruimte wil verwarmen, is het belangrijk om je keuze airco goed te overwegen. 

Welke airco voor 100M3?

Veel huiskamers hebben een inhoud van 100 kubieke meter. Alvorens je een airco voor 100M3 koopt, is het belangrijk om te weten hoe de ruimte is geïsoleerd. Het vermogen van je airconditioning hangt namelijk nauw samen met zowel de grootte van de te koelen ruimte als met de isolatie van deze ruimte. Het berekenen van de inhoud van de ruimte is gemakkelijk. Lengte x breedte x hoogte = inhoud. Heb je dus een huiskamer van 8 meter lang, 5 meter breed en 2,5 meter hoog, dan is de inhoud 8x5x2,5=100M3. Je gaat dan dus op zoek naar een airco voor 100M3. Ook als je op zoek bent naar een airco voor 250m3 nodig hebt, zit je bij AircoGarant goed. 

Chigo split unit airco 3.5 kW warmtepomp inverter A++ R32 (gevuld)
€ 765,00
Koelen en verwarmen. Nieuwste model met het milieu vriendelijke R32 koelmiddel
Bekijk product
Gree split unit airco 3.5 kW warmtepomp inverter met WIFI (gevuld)
€ 775,00
Deze airco heeft WIFI, eenvoudig u airco bedienen waar u ook bent!
Bekijk product
Haier Tundra Green split unit airco 3.5kW inverter (gevuld)
€ 850,00
Ruim op voorraad!
Bekijk product

Vermenigvuldigingsfactor

AircoGarant adviseert om de benodigde capaciteit te laten uitrekenen door een bedrijf dat is gespecialiseerd in koudetechniek. Deze bedrijven maken gebruik van een vermenigvuldigingsfactor in verschillende categorieën. In een goed geïsoleerde ruimte gebruiken we vermenigvuldigingsfactor 30. Bij minder goede isolatie en veel ramen krijgt de ruimte factor 40. Factor 50 geldt voor garages of zolderverdiepingen met een plat dak of andere situaties waarin koelen lastig is. Gaan we dus uit van een goed geïsoleerde ruimte, dan rekenen we het benodigde vermogen van een airco voor 100M3 uit door dit te vermenigvuldigen met factor 30. Dat ziet er zo uit: 100M3 x 30 = 3000 Watt (of 3 kW).

De juiste airco op de juiste plaats

Omdat iedere ruimte of woonsituatie anders is, heeft AircoGarant gezorgd voor een breed assortiment. We bieden een ruime selectie van de beste split-unit airconditioning systemen met uiteenlopende capaciteit. De A-merken in ons assortiment, zoals Chigo en Panasonic, voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en bieden airco's met een vermogen van 2,5 kW, 3,5 kW, 5 kW of zelfs 7 kW. In de bovenstaande situatie, waarin we op zoek zijn naar een airco voor 100M3, zouden we dus kunnen kiezen voor een airco met 3,5 kW capaciteit. 

Duurzaam en energiezuinig

Alle split unit airco's in onze webshop zijn duurzaam en energiezuinig. Onze airco's geven je controle over de temperatuur in je woning. Veel airco's beschikken over een stille stand, waardoor ze bijna geruisloos kunnen koelen. Sommige merken staan zelfs bekend om hun stille werking in alle standen, zoals de Panasonic Etherea modellen. AircoGarant levert alle modellen met voorgevulde buitenunit, afstandsbediening en Nederlandstalige installatiehandleiding.

Uitstekende service

Met enige technische kennis kun je met behulp van die installatiehandleiding je airco zelf installeren. Heb je liever hulp, vraag dan een offerte bij AircoGarant aan voor installatie van je airco door onze STEK-gecertificeerde installateurs. Je kunt telefonisch contact zoeken met onze klantenservice, of via het contactformulier op de website. Door het hoge niveau van onze service, ontvingen wij op beoordelingssite Kiyoh een 8,8 van onze klanten. Heb je dus vragen? Laat het ons weten!