Naar inhoud
0

Airco buitenunits bij AircoGarant bestellen

Voor een split airco is een buitenunit onmisbaar. Waar moet je op letten, op welke plek plaats je deze en wat komt er kijken bij de installatie? 

 

Wat is een airco buitenunit?

Elk split airconditioningssysteem bestaat uit minstens twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. Hieronder vertellen we je alles over de buitenunit, die, zoals de naam al zegt, aan de buitenkant van een woning of kantoor geplaatst moet worden.

De airco unit voor buiten zorgt ervoor dat de warme lucht vanuit binnen kan worden afgevoerd naar buiten. Dit gebeurt door middel van een compressor en een condensor. Binnenshuis wordt de koelvloeistof in de leidingen van de airco opgewarmd. Door middel van de buitenunit wordt deze warmte buitenshuis afgegeven. Vervolgens creëert de buitenunit van een airco ook weer de koude lucht die vervolgens naar binnen toe gevoerd zal worden.

Welke soorten airco buitenunits zijn er?

Airco units voor buiten zijn er in verschillende maten en sterktes, maar waar je vooral op zult moeten letten, is de plaatsing van de buitenunit. Deze kan nogal wat geluid voortbrengen, dus het is van belang dat je buren hier geen last van krijgen. Een buitenunit mag volgens de wet maximaal 40 decibel geluid maken aan de erfgrens. Hier moet je dus rekening mee houden wanneer je bepaalt waar de buitenunit bevestigd wordt. Ook is het aan te raden om de buitenunit te installeren op een plek met zoveel mogelijk schaduw. Zonlicht op je buitenunit kan er namelijk voor zorgen dat het langer duurt voordat je woning gekoeld wordt.

Waar koop je een airco buitenunit?

Bij AircoGarant kun je terecht voor airco units voor buiten van merken zoals Panasonic, Haier en Mitsubishi. Stuk voor stuk zijn dit kwaliteitsmerken die hun waarde al hebben bewezen met de productie van verschillende gebruiksvriendelijke airco’s. Over het algemeen zijn deze airco’s makkelijk te installeren door een professioneel installateur, zonder dat je hiervoor je hele huis hoeft te verbouwen.

Airco buitenunit van AircoGarant

Twijfel je over de aanschaf van een buitenunit airco of weet je niet zeker waar je deze het beste kunt plaatsen? Bij AircoGarant geven we je graag advies op maat. Vergeet hierbij niet om foto’s mee te sturen van de ruimte die gekoeld moet worden en de plek waarop je de buitenunit wil installeren. Ook informatie over de isolatie van je woning en de afmetingen van gekoelde ruimtes helpen ons om je zo goed mogelijk te voorzien van advies over de installatie van je airco units voor buiten.

Meer weten over airco-units

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest. 

 

Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco