Naar inhoud
0

Split airco installeren

Kun je zelf een split airco installeren? 

Een spit airco installeren is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Ten eerste is het belangrijk een geschikte locatie te bepalen. De binnenunit plaats je in iedere gewenste ruimte aan de wand: in de slaapkamer, woonkamer of op kantoor. Belangrijk is dat er geen obstakels zijn die de luchtcirculatie kunnen verhinderen. Plaats de airco ook uit de buurt van kookplaten of ovens om brandgevaar te voorkomen. De buitenunit wordt over het algemeen tegen een blinde muur neergezet of kan worden opgehangen met beugels.

Let op! Je kunt je split airco installatie slechts gedeeltelijk zelf uitvoeren. Het plaatsen van het binnen- en het buitendeel mag namelijk iedereen. Echter, koeltechnische handelingen, d.w.z alle handelingen m.b.t. het koudemiddel, mogen alleen door F-gassen gecertificeerde monteurs (STEK-certificatie) worden uitgevoerd. Het is daarom aan te bevelen om de complete installatie van uw airco te laten uitvoeren door een STEK-erkend installatiebedrijf. Vraag hier vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Installatiematerialen voor een split airco

Voor het monteren van een airco is het handig om een aantal materialen in huis te hebben. Je hebt ten eerste een goede boorhamer nodig om gaten in de muur te boren. Ook is het belangrijk dat je een waterpas ter beschikking hebt zodat de airco netjes recht hangt. Lees daarnaast altijd het instructieboek door om precies te weten wat je nodig hebt om de airco te installeren. 

Wat is de beste split airco?

Overweeg je een split airco te kopen? Dan is het van belang om je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden en functies. De beste split airco werkt zuinig, stil en zorgt voor optimale klimaatbeheersing in huis of op kantoor. Alle airco’s zijn voorzien van een energielabel, waarbij een split airco a+++ de zuinigste optie is. Ook is het van belang dat de capaciteit toereikend is om de desbetreffende ruimtes voldoende te verkoelen of verwarmen. AircoGarant is trots leverancier van maar liefst 4 A-merken. De split unit airco's van Sendo, Panasonic, Haier en Gree. Deze merken staan bekend om de hoge kwaliteit en stille werking, waardoor je zonder geluidsoverlast de temperatuur in een ruimte kunt regelen.  

Zelfdiagnose en zelfcontrole met een Sendo

Met uiteenlopende capaciteit tussen 2,5 kW en 7 kW kun je altijd de Sendo airco met het juiste vermogen vinden voor jouw te koelen ruimte. De Sendo binnen-units zijn uitgerust met LED display. De airco's zijn staat tot zelfdiagnose en zelfcontrole, zodat je op de hoogte wordt gesteld wanneer onderhoud is vereist.

Panasonic zorgt voor gezonde lucht

Met de verbeterde Econavi-sensor en het nieuwe Nanoe luchtzuiveringssysteem geven de Etherea modellen van Panasonic een uitzonderlijke efficiëntie en zorgen voor gezonde lucht in een prettig klimaat. De airco's beschikken over een stille modus en natuurlijk kun je met deze units ook verwarmen.

Haier is een autoriteit op airco gebied

Haier is één van de grootste airconditioning leveranciers ter wereld. Ook Haier airco’s staan bekend om de zeer stille werking in alle standen. Daarnaast zijn de airco systemen van Haier energiezuinig en voorzien van een WiFi print. Je airco is dus optioneel bedienbaar via een app op je eigen smartphone.

Geruisloos met een Gree

Koelen én verwarmen met een Gree split-unit airco, compleet met timer en slaapstand. De airco's van Gree staan bekend om hun bijna geruisloosheid, in alle standen. Daarnaast zijn ze energie efficiënt en duurzaam. Naast de afstandsbediening kun je optioneel ook kiezen voor bediening via je eigen smartphone.

Vriendelijke klantenservice

Voor vragen kun je terecht bij onze klantenservice. Contact opnemen kan telefonisch, maar ook via het handige contactformulier. Wil je zelf een datum kiezen waarop je airco bezorgd wordt of wanneer de installateur je split airco komt installeren? Geef dit dan aan in het notitievak van je bestelling.

Met behulp van de installatiehandleiding en enige technische kennis kun je jouw airco eenvoudig installeren. Heb je liever hulp? Vraag dan een offerte aan voor de installatie door één van onze STEK-gecertificeerde installateurs. Let op! De in bedrijfstelling dient ten alle tijde uitgevoerd te worden door een STEK-gecertificeerde installateur.