Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt op uw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Een airco unit kopen bij AircoGarant

Bij AircoGarant kun je terecht voor zowel een single unit airco als een airco met 4 units of meer. Alles over airco units lees je hier.

Wat is een airco unit?

De meeste airco’s bestaan uit meerdere units die aan elkaar verbonden zijn. Samen zorgen deze airco units ervoor dat er warmte uit de lucht binnen word onttrokken en naar buiten word verplaatst. Er zijn verschillende soorten airco units om te overwegen, die van elkaar verschillen in functies en prijs. Overweeg je een airco unit te kopen? Lees dan deze blog om alles te weten te komen over de verschillende soorten airco units.

Welke soorten airco units zijn er?

Over het algemeen maken we onderscheid tussen een binnen- en een buitenunit bij een airco. De binnenunit onttrekt warmte uit de binnenlucht, terwijl de buitenunit deze warmte naar buiten blaast en door middel van een compressor en de eigenschappen van het koudemiddel de koelvloeistof weer afkoelt. Het handige aan een zogenoemde split airco, die bestaat uit meerdere units, is dat je op één buitenunit meerdere binnenunits kunt aansluiten. Zo kun je met een airco met 3 units bijvoorbeeld twee ruimtes tegelijkertijd verkoelen. Onthoud wel dat des te meer units een airco heeft, des te meer er geïnstalleerd moet worden en des te hoger de kosten zullen zijn. Daarom kiezen sommige mensen juist voor een single unit airco. Met een single-unit is precies wat de naam zegt. Dit is een buiten-unit voor een binnen-unit. Ook zijn er monoblock airco’s. Dit systeem heeft geen buitenunit, maar voert door middel van twee roosters in de muur warme en koude lucht af en aan. Dit is een stuk goedkoper, maar daarentegen is een single unit airco vaak wel aan de luidruchtige kant. Ook zijn deze kasten vaak groter en gaan ze minder zuinig met energie om. Dan zijn er natuurlijk ook nog de welbekende mobiele airco’s. Deze hebben als groot voordeel dat er weinig tot geen installatiekosten aan hangen en ze in de winter aan de kant gezet kunnen worden. Wel hebben deze vaak dezelfde nadelen als een monoblock airco. Dat is dus dat de veel geluid maken, vaak groot zijn en minder zuinig met stroom omgaan dan een split-airco systeem.

Waar koop je een airco unit?

Voor zowel een single unit airco als een airco systeem met 4 units of meer kun je bij AircoGarant terecht. Onze medewerkers voorzien je graag van advies over welke soort airco unit geschikt is voor jouw huis en situatie. Bovendien verkopen we alleen airco units van gekwalificeerde merken, zoals Panasonic, Mitsubishi en Haier. Zo weten we zeker dat we de beste kwaliteit aan airconditioningssystemen kunnen bieden. Voor de installatie kun je bovendien terecht bij onze STEK-gecertificeerde installateurs. Zij kunnen een airco unit installeren volgens alle geldende richtlijnen en geven je ook een uitleg over de werking van het apparaat. Hierna kun je meteen beginnen met het regelen van de binnentemperatuur van je woning of bedrijf. Indien je zelf handig ben is het ook mogelijk om een airco zelf te installeren. Onze STEK gecertificeerde monteurs komen dan alleen langs om het systeem te controleren en inbedrijf te stellen. Dit scheelt veel op kosten.

Airco unit van AircoGarant

Wanneer je bij AircoGarant een airco unit koopt van een kwalitatief hoogwaardig merk, zul je hier nog jaren plezier van hebben. We kunnen je van advies voorzien over het onderhoud van je airco unit, waardoor deze tot wel 10 of 20 jaar mee gaan. Heb je vragen over een airco unit kopen, de verschillende soorten units of de installatie daarvan? We staan voor je klaar en leveren graag advies op maat. Geef aan ons door hoe groot de ruimtes zijn die je wel verkoelen of verwarmen, waar je de airco wil plaatsen en of er nog andere zaken zijn waar we rekening mee moeten houden. Zo kunnen we je voorzien van gericht en duidelijk advies, waarmee de installatie van je nieuwe airco unit van een leien dakje zal gaan.

Meer weten over airco-units?

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.

Vul zes vragen in en krijg een offerte op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste airco kiest. 
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden
Airco