Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt op uw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Airco's

Jouw airco laten installeren? Ontvang passend advies voor jouw situatie.
Naar offerteaanvraag
Invullen duurt ongeveer 30 seconden

Split-unit airco's kopen bij AircoGarant

Ben je op zoek naar een split-unit airco? Neem dan een kijkje in het assortiment van AircoGarant. Wij zijn erkend leverancier van belangrijke A-merken. Hierdoor ben jij verzekerd van duurzame en kwalitatieve split-unit airco's.

Over AircoGarant

AircoGarant levert kwalitatief hoogwaardige split-unit airco's. Ons team helpt je graag op weg zodat jij de juiste split-unit airco kiest voor jouw woning of pand. Als je dus vragen hebt tijdens je bezoek aan onze shop, neem dan vooral contact met ons op. 

Garantie en installatie bij split-unit airco's

Bij AircoGarant ontvang je twee jaar garantie op de split-unit airco. Wil je de airco laten installeren? Dat kan. Bij AircoGarant beschikken we over monteurs met een STEK-diploma. Onze monteurs zijn hierdoor bevoegd om de installatie bij jou thuis of in je pand uit te voeren. Geef dit aan tijdens het bestellen van je airco. Wij laten je dan weten wat de kosten zijn voor het installeren van je split-unit airco. 

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste split-unit airco?

Dat kunnen wij ons goed voorstellen. De verschillen zijn niet altijd groot, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Heb je behoefte aan meer informatie over onze split-unit airco's? Neem dan contact op met ons team. Wij beantwoorden de vragen die je hebt over onze airco's. Ook denken wij graag met je mee zodat je de juiste airco krijgt voor jouw situatie. 

“Binnen 1 werkdag binnen. Keurig geleverd. Team beantwoord vragen snel.”
Erol, Tilburg op KiyohKiyoh Logo
“Mooi apparaat en mooi instructie boekje. Hierdoor was installatie goed te doen.”
Peter, Amsterdam op KiyohKiyoh Logo
“Alles in orde van begin tot einde.”
Jens, Zwolle op KiyohKiyoh Logo
“Werd zelfs gebeld dat ik teveel installatiemateriaal had besteld. Geld zeer snel terugstort. Dat mag je service noemen!”
Ard, Arnhem op KiyohKiyoh Logo
“Goed advies via de site, airco makkelijk besteld en snel binnen. Ben heel tevreden”
Freek, Eindhoven op KiyohKiyoh Logo
“besteld via de webshop. Gevraagd of installatie ook erbij kon. vriendelijke monteur die netjes gewerkt heeft. airco werkt ook goed, ben blij!”
Eva, Voorthuizen op KiyohKiyoh Logo
“Snel geleverd. Goede communicatie. Ook van de transporteur uitstekende service en communicatie. Laat ruim van tevoren weten wanneer er geleverd wordt.”
Mark Van Dijk , Woudrichem op KiyohKiyoh Logo
“Zoals je van een webshop mag verwachten”
Wim Van der Glas , Ter Apel op KiyohKiyoh Logo

Veelgestelde vragen over onze airco's

Ruimtes verwarmen met een airco

Een airco kan naast koelen ook verwarmen. De meeste airco's zijn leverbaar in een warmtepomp uitvoering en kunnen daardoor niet alleen koelen maar ook verwarmen. Zo bent u dus het hele jaar door verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. Het verwarmen gebeurd via een omgekeerde koelcyclus. De warmtefunctie trekt wel iets meer vermogen dan de koelfunctie. Door een airco model met inverter te kiezen kun je ook weer extra energie besparen.

Andere functies van een airconditioner

Naast de bovengenoemde basisfuncties van een airco apparaat kan het ook worden uitgerust met functies voor ontvochtigen en bevochtigen van een ruimte. Kiest u ook nog eens voor een airco model met een speciaal filter dan kunt u door een luchtbehandelingsproces de luchtkwaliteit in een ruimte sterk verhogen. Ideaal voor mensen die moeite hebben met ademhalen vanwege aandoeningen aan de longen.

Voor iedere ruimte kan er een koellastberekening gemaakt worden. Met dit programma wordt de benodigde koelcapaciteit berekend. Vele factoren zijn hiervoor van belang. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • heeft de ruimte een plat dak?
  • heeft de ruimte veel ramen/glas?
  • is er binnen en/of buiten zonwering aanwezig?
  • zijn er in deze ruimte veel warmtebronnen aanwezig zoals computers, verlichting, etc?
  • zijn er veel mensen in de ruimte aanwezig etc. etc?

Een veel toegepaste vuistregel voor normale ruimten is 40 Watt/m3 (dus 40 Watt koelvermogen per kubieke meter van de betreffende ruimte)

Airco fabrikanten proberen energieverbruik steeds verder te beperken. Airconditioning was vroeger een luxe artikel. Mede door de warme zomers is airconditioning tegenwoordig bijna standaard in auto's, winkels en kantoren. D.m.v. innovatieve technologieën heeft men zich als doel gesteld uw elektra verbruik te beperken.

Airconditioners van tegenwoordig zijn uiterst energiezuinig

Bovendien kan een groot deel van de energiekosten worden beperkt door het toepassen van buitenzonwering, het dichthouden van ramen en deuren en de instelling van de thermostaat. Bovendien worden de energiekosten beperkt door het regelmatig reinigen van de filters.

Ja, dat kan zeker! Voor veel airco's is dit optioneel. Bij AircoGarant bieden we verschillende WIFI-kits om jouw mobiel te kunnen verbinden met jouw airco. Airco's met een ingebouwde wifi-functie kunnen bediend worden vanuit een mobiele app. Dit geeft jou altijd en overal toegang en controle over jouw airco. Hierdoor is het mogelijk om op een zomerse dag voor thuiskomst de airco al te bedienen. Zodat jij in een aangenaam verkoeld huis thuiskomt.
Het is per merk verschillend hoeveel geluid een airco maakt. Dit wordt benoemd bij de specificaties van een airco. Neem deze goed door om te weten te komen hoeveel geluid jouw airco maakt.