Naar inhoud
0

Waarom een ombouw airco voor buiten?

Voor een ombouw voor een airco buitenunit ben je bij AircoGarant op de juiste plaats. Zo bieden wij meerdere modellen aan van verschillende materialen. Deze zorgen allemaal voor optimale prestaties en werken ook nog eens geluiddempend. Het is bovendien mogelijk om onze ombouw airco buiten te gebruiken voor airco's van vele bekende merken. In deze blog kom je meer te weten over welke soort ombouw je allemaal voor jouw airco kunt kiezen.

Omkasting voor buitenunit airco

Soorten ombouw airco voor buiten

Er zijn verschillende soorten ombouw voor een buitenunit airco waaruit je kan kiezen. Welke het beste past, kan per persoon verschillen. Wij zetten de meest voorkomende soorten en hun verschillen voor je op een rijtje.

Gesloten

Bij een gesloten model is het aircosysteem niet of nauwelijks meer te zien. Nog steeds is er meer dan voldoende ruimte voor een goede circulatie, terwijl de witte buitenunit niet meer storend in het zicht staat.

Open zijkanten

Modellen met open zijkant ogen op het eerste gezicht hetzelfde als de gesloten varianten. De voorkant is dan ook hetzelfde. Het grote verschil zit hem erin dat er aan de zijkanten voor een meer open ontwerp is gekozen, waardoor de lucht beter afgevoerd kan worden.

Geheel open

Dit type airco ombouw zal bij verschillende huizen prima passen, vanwege het bijzondere open ontwerp. Hierbij zal de buitenunit van de airco nog steeds een beetje zichtbaar zijn, al hoeft dat zeker geen storende factor te vormen.

Voordelen van ombouw airco voor buiten

Een aantal van de pluspunten bij de aanschaf van een airco ombouw voor buiten zijn duidelijk. Zo ziet alles er stukken mooier uit en kan er zelfs een boost gegeven worden aan de rest van je interieur of tuin. Ook zijn er nog de onderstaande voordelen.

Goede luchtcirculatie

De juiste omkasting zorgt voor een optimaal luchtcirculatiesysteem. Hierdoor kan de airco beter presteren. Daarbij wordt het systeem op deze manier ook nog eens energiezuiniger.

Minder geluid en veiliger

Een aircosysteem kan soms aardig veel geluid maken. Met een ombouw voor de airco wordt dit flink gereduceerd. Zo wordt het rustiger in de omgeving en hebben jij en je buren geen last van storend lawaai.

Eenvoudige montage

Ongeacht waar je aircosysteem zich buiten het huis bevindt, is de montage van een airco ombouw eenvoudig. Daarbij is er zelfs nog ruimte voor aanpassing mocht dit nodig zijn, en ook het eventueel demonteren kan snel worden geregeld.

Ombouw airco buiten van AircoGarant

Voor veel mensen is een ombouw buitenunit airco zo reeds de oplossing gebleken. Dit ziet er stukken prettiger uit, omdat de storende witte buitenunit niet meer zichtbaar is. Omdat er meer dan voldoende ruimte is voor personalisatie, kun je vrijwel alles ook nog eens naar wens aanpassen. Dat maakt een ombouw airco voor buiten de perfecte manier om nog jaren van jouw aircosysteem te kunnen genieten.

Geïnteresseerd in een ombouw voor jouw airco die buiten staat? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.