Naar inhoud
0

Waarom een kap voor je airco?

De voornaamste reden dat er voor een airco kap wordt gekozen, is omdat dit er stukken mooier uitziet. Wanneer je een leuke tuin hebt of een fijn terras, kan de grote witte buitenunit van de meeste airco's het beeld enigszins verstoren. Daarbij neemt een aircosysteem relatief veel plaats in. Met een goede kap heb je hier geen last meer van. Daardoor ziet de hele omgeving er meteen stukken beter uit, terwijl je nog steeds kunt genieten van alle voordelen die een goed aircosysteem te bieden heeft.

Omkasting voor buitenunit airco

Soorten airco kappen

Een van de grootste pluspunten van een airco kap is dat deze naar wens aan te passen is. Zo zijn er verschillende modellen om uit te kiezen die worden gemaakt van diverse materialen. Omdat verschillende soorten aircosystemen er heel anders uit kunnen zien, bieden we de mogelijkheid om de kappen dusdanig aan te passen dat ze voor ieder soort buitenunit geschikt zijn.

Voordelen van een airco kap

Daarnaast zijn er nog meer voordelen. Niet alleen ziet alles er met een airco kap stukken beter uit, deze zorgt er ook nog eens voor dat je apparaat veel beter zal worden beschermd, waardoor je er langer mee kunt doen. Dit is, samen met de andere pluspunten die hieronder worden genoemd, een van de grootste voordelen van een airco kap.

Apparaat wordt efficiënter en krijgt een langere levensduur

Doordat het apparaat beter beschermd wordt, zal dit langer meegaan en veel efficiënter te werk kunnen gaan. Daardoor verbruikt de airco ook nog eens minder energie, waardoor deze weer beter wordt voor het milieu en je kunt besparen op energiekosten.

Betere bescherming tegen weersomstandigheden en diefstal

De kap biedt bescherming tegen allerlei weersomstandigheden waar de buitenunit gedurende het jaar mee te maken krijgt. Bijkomend voordeel is dat deze ook nog eens beter is beschermd tegen diefstal, omdat er nauwelijks meer iets zichtbaar is.

Verschillende modellen en materialen

Er is genoeg ruimte om een airco kap volledig naar wens aan te passen. Kies voor een open of meer gesloten model en bepaal welke modellen, kleuren en materialen je het liefste wil gebruiken.

Airco kap van AircoGarant

Een airco kap voor over de buitenunit is eenvoudig te plaatsen en kan op diverse manieren worden aangepast. Dit maakt deze eigenlijk geschikt voor ieder soort aircosysteem. Zo is er altijd wel een cover of kap te vinden die perfect aansluit op de rest van je tuin of terras, zodat je niet langer tegen de buitenunit aan hoeft te kijken.