Naar inhoud
0

Waarom een omkasting airco?

Met een airco omkasting heb je de oplossing in handen voor de vaak iets te veel in het oog springende witte buitenunit. Daar waar een aircosysteem een prima uitkomst kan zijn voor het steeds extremer wordende klimaat, is de witte buitenunit vaak een klein nadeel. Deze maakt het aanzicht van je tuin, balkon of terras er niet echt mooier op. Gelukkig is er altijd een oplossing. Kies voor een stijlvolle omkasting voor een airco, zodat je toch optimaal kunt profiteren van alle voordelen die zo'n systeem te bieden heeft.   

Omkasting voor buitenunit airco

Wat zijn de voordelen van omkasting airco?

Het grootste voordeel van een airco kast voor buiten is natuurlijk dat alles er gelijk stukken mooier uitziet. Er is bovendien vaak veel meer mogelijk dan mensen denken. Zo kun je een omkasting op verschillende manieren personaliseren zodat deze helemaal past bij je woning. Daarnaast zijn er ook een aantal praktische voordelen.

Reduceren van geluid

Niet alleen zorgt een airco omkasting ervoor dat de witte buitenunit niet meer zichtbaar is, ook zal het geluid wat deze maakt stukken verder gereduceerd worden. Zo sla je dus meteen twee vliegen in één klap.

Veel prettiger gezicht

Dit is voor veel mensen de voornaamste reden om een airco kast voor buiten te nemen. Het ziet er namelijk veel prettiger uit en je kunt kiezen voor een model en materiaal dat past bij de rest van het huis of de tuin.

Keuze uit verschillende materialen

Nog een groot pluspunt is dat een airco omkasting beter zal beschermen tegen de weersomstandigheden waar de witte buitenunit het hele jaar mee te maken krijgt. Hierdoor gaat een aircosysteem langer mee en zal deze op den duur minder verbruiken.

Welke soorten omkasting airco zijn er?

Wanneer je voor de buitenunit van de airco een omkasting wil laten maken, kan dit met verschillende materialen. Zo kun je voor een airco omkasting van hout, aluminium of een mix van plastic en hout (WPC) kiezen. Daardoor kun je elke airco omkasting eenvoudig laten passen bij allerlei soorten stijlen en kun je altijd kiezen voor iets wat goed bij de rest van jouw tuin of de buitenkant van je huis past.

Omkasting airco van AircoGarant

Bij AircoGarant bieden wij de mogelijkheid om verschillende soorten airco omkasting op aanvraag te leveren. Ons team kan iedereen die hiernaar op zoek is voorzien van deskundig advies op het gebied van airco omkasting. Neem daarom gerust contact op via het online formulier of telefonisch.