Naar inhoud
0

De voordelen van een multi split airco

Een multi split airco van AircoGarant is de perfecte manier om afzonderlijke ruimtes in jouw woning efficiënt en energiezuinig te koelen of verwarmen
multisplit

Wat is een multi split airco?

Een airconditioningssysteem bestaat meestal uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Een multi split airco werkt hetzelfde als een normale split airconditioning, maar bestaat uit meerdere binnendelen die verbonden zijn met een buitendeel. Het binnendeel zorgt ervoor dat de lucht in de ruimte gecirculeerd wordt en dat ongewenste warmte naar buiten wordt verplaatst. Ook wordt vocht onttrokken aan de lucht, waardoor de ruimte koeler aanvoelt.
 
Een multi split airco is ontworpen om meerdere kamers of ruimtes te koelen of te verwarmen en biedt de flexibiliteit om de temperatuur in elke kamer afzonderlijk te regelen. Dit type airconditioningssysteem wordt vaak gebruikt in huizen en bedrijven met meerdere kamers of ruimtes die verschillende klimaatbeheersingsbehoeften hebben.

Waarom een multi split airco?

Een multi split aircosysteem werkt door het gebruik van leidingen om de verschillende binnenunits te verbinden met de buitenunit. Elk binnendeel kan onafhankelijk worden bediend, waardoor de gebruiker de temperatuur en andere instellingen kan aanpassen voor elke kamer. Door deze flexibiliteit biedt een multi split airco een efficiënte en effectieve manier om meerdere kamers of ruimtes in een gebouw te koelen of te verwarmen. Ook kan dit een kostenbesparende en energiezuinige optie zijn, in vergelijking met het installeren van afzonderlijke airconditionings?

Wat zijn de voordelen van een multi split airco?


Een van de belangrijkste voordelen van een multi split airco is dat het een flexibele oplossing is voor het koelen van meerdere kamers. Elk binnendeel kan onafhankelijk worden bediend, waardoor de temperatuur in elke kamer naar wens kan worden aangepast. Dit is vooral handig als de kamers verschillende afmetingen hebben of als sommige kamers vaker worden gebruikt dan anderen.
 
Een ander voordeel van een multi split airco is dat deze minder ruimte inneemt dan meerdere afzonderlijke airconditioners. Omdat meerdere binnendelen kunnen worden aangesloten op één buitenunit, hoeft er slechts één apparaat buiten te worden geïnstalleerd, wat bijdraagt aan de uitstraling van het gebouw.

Welke soorten multi split airco’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten multi split airco's, waaronder systemen met twee, drie, vier of meer binnendelen die op één buitendeel zijn aangesloten. Sommige systemen hebben zelfs functies zoals luchtreiniging of fluister stille werking, zodat je de airco amper hoort. AircoGarant biedt vele airco’s aan van topmerken, zoals de multi split airco van Panasonic. split airco's van Panasonic werken stil, zuinig en bestaan uit compacte binnenunits waardoor deze niet veel ruimte innemen. Naast het aantal binnenunits is er ook de keuze uit airco's met verschillende capaciteiten, zoals de Panasonic airco 6,8 kW Multi split. Dit model bestaat uit een krachtig systeem die ruimtes tot wel 225 m3 kan verwarmen en koelen. Voor een kleinere ruimte van 100-160 m3 is de Panasonic split airco 5 kW ook een uitstekende keuze. Het is belangrijk om een aircosysteem te kiezen dat aansluit op de grootte van de ruimte, zodat deze zo efficiënt mogelijk kan worden gekoeld of verwarmd.

Multi split airco van AircoGarant

AircoGarant biedt een breed scala aan multi split airco’s aan. Dit dien je wel aan te vragen via ons contactformulier. 

Van een multi split airco met 2 binnenunits inclusief montage van Panasonic tot een multi split airco met 5 binnenunits. Onze systemen zijn energiezuinig en zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals een slaapmodus en stille werking. Bovendien hebben alle producten een garantie van twee jaar, waardoor je met zekerheid kunt rekenen op een betrouwbaar airconditioningssysteem. Ook komen we graag langs om de airco volledig te installeren, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Voor een woning met 3 of 4 ruimtes bestel je bijvoorbeeld de multi split airco met 3 of 4 binnenunits inclusief montage om direct te genieten van een aangenaam klimaat in huis. Onze STEK-gecertificeerde monteurs komen dan graag langs om de airco snel en vakkundig bij jou thuis te installeren.

 

Meer over split unit airco's: