Naar inhoud
Vanwege de grote vraag op het moment is het bij ons drukker dan normaal. Het kan daarom langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt op uw offerte of contact aanvraag. Excuses voor het ongemak. De airco's zijn bij ons wel ruim op voorraad! alle bestelllingen worden dagelijks verwerkt en verzonden.
0

Omkasting voor buitenunit airco

Omkasting voor buitenunit airco

Een van de nadelen die verbonden zijn aan het plaatsen van airco´s is de noodzaak om een goede plek te vinden voor de buitenunit. Over het algemeen wil men de buitenunit zo veel mogelijk uit het zicht hebben omdat het er simpelweg niet mooi uitziet. Daarnaast maakt hij natuurlijk ook geluid, waardoor het storend kan zijn voor jezelf, maar ook voor de buren. De beste oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een omkasting voor de buitenunit van de airco.

Wat is een airco omkasting?

Een omkasting voor de buitenunit van de airco is een ombouw die eenvoudig over de buitenunit te plaatsen is. Een omkasting is beschikbaar in diverse afmetingen en zal altijd genoeg ruimte overlaten voor de luchtstroom. Bij het aanschaffen van een airco omkasting zijn er een aantal factoren waar je op moet letten.

Locatie buitenunit airco

De buitenunit van een airco kan op verschillende plekken geïnstalleerd worden. Zo is het mogelijk om de airco op een plat dak te zetten. In dit geval is het aan te raden om naast de omkasting ook voor een back cover te kiezen, zodat alles bedekt is. Dit is ook een optie als de buitenunit op de grond staat, maar niet tegen een muur. Hangt de buitenunit aan een gevel, dan zijn de achterkant en de onderkant van de omkasting open. Mocht je niet tegen de onderkant willen aankijken, is het mogelijk om ook dit netjes weg te werken, bijvoorbeeld door een bodemplaat toe te voegen.

Materiaal omkasting buitenunit airco

Een omkasting voor de buitenunit van de airco kan van verschillende materialen worden gemaakt, maar in de meeste gevallen zij ze vervaardigt uit hout, aluminium of WPC; een mix van hout en plastic. Een houten omkasting staat vaak fraai in de tuin, zeker als deze een robuuste en landelijke stijl heeft. Hou er wel rekening mee dat hout wat meer onderhoud vergt dan andere materialen. Zo hoeft een omkasting van WPC bijvoorbeeld niet geschilderd te worden. Aluminium omkastingen hebben daarnaast als voordeel dat ze zeer licht van gewicht zijn en niet roesten.

Waarom je airco omkasten?

Naast het visuele aspect, heeft het omkasten van de buitenunit van je airco nog andere voordelen. Zo is de unit dankzij een omkasting veel beter beschermd tegen slechte weersomstandigheden, zoals regen, storm, hagel of sneeuw. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen huisdieren of kleine kinderen die ongewild aan de airco zitten. Een derde reden om te kiezen voor het omkasten van je airco, is dat bepaalde modellen een geluidsdempend effect hebben, wat fijn kan zijn als de buitenunit dicht bij de woning of tuin van de buren geplaatst is.

Airco omkasting kopen bij AircoGarant

Bij AircoGarant is het mogelijk om verschillende modellen airco omkasting voor de buitenunit aan te schaffen. Deze modellen vind je niet in de webshop, maar kunnen op aanvraag worden geleverd. Wil je weten welke modellen er beschikbaar zijn? Neem dan telefonisch contact op of gebruik het online contactformulier. Ons team is zeer deskundig en kan je van advies voorzien over de meeste geschikte omkasting voor de buitenunit van je airco.