Naar inhoud
0

Een airco aanschaffen voor thuis

Met de warmte in de zomer is het erg prettig als u een leefomgeving heeft waarin het koel is. De deuren en ramen gesloten houden is hierin een oplossing, maar zorgt al snel voor benauwdheid. Een andere optie is natuurlijk een airco aanschaffen voor thuis en dat is tegenwoordig zeer aantrekkelijk. Dit om de eenvoudige reden dat er voor elke situatie een passende oplossing beschikbaar is, en dat tegen een schappelijke prijs. Hierdoor is een airco aanschaffen voor thuis voor iedereen iets om te overwegen.

Het onderscheid in airco's zit hem voornamelijk in twee segmenten. Zo is er de split-unit airco en de multi-split airco. Beide varianten werken met een buitendeel en een binnendeel, waarbij er sprake is van meerdere binnenunits bij de multi-split airco. De eerste optie is interessant voor als u een bepaalde ruimte wilt koelen. Gaat het om meerdere ruimtes? Dan is de multi-split airco interessanter, gezien die werkt met meerdere binnenunits die op diverse plekken geplaatst kunnen worden.

Voordelen van een split-unit airco

De split-unit airco aanschaffen voor thuis kent natuurlijk zo z'n voordelen. Dit soort airco's zijn over het algemeen erg geavanceerd en bieden de optimale manier van koelen voor grotere ruimtes. Hiervoor heeft u een unit die u binnenshuis plaatst en een unit die buitenshuis geplaatst wordt. En het beperkt zich niet alleen tot koelen, want het zijn allemaal inverter airco's. Dit betekent dat de pomp omgekeerd kan worden voor de functie van verwarmen.

Voordelen van een multi-split airco

De werking van een multi-split airco is min of meer gelijk, maar in plaats van dat het om een binnenunit gaat, is hier sprake van meerdere binnenunits. Die kunt u op verschillende plekken plaatsen, zodat u per kamer of ruimte het klimaat op een efficiente wijze kunt regelen. Hierin heeft u qua binnenunits volop keuze, gezien hier wand-, vloer- en plafondunits voor beschikbaar zijn.

De juiste keuze voor u

U wilt een geschikte airco voor thuis aanschaffen, maar wat heeft u nodig? Er zijn heel veel opties en we kunnen ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Maar maakt u zich geen zorgen, onze specialisten bij AircoGarant vertellen u graag alles wat u moet weten, zodat u op basis van hun advies een goede keuze kunt maken. Neem een kijkje in ons assortiment en neem voor meer informatie contact met ons op.