Naar inhoud
0

Airco die ook verwarmt

Airconditioning wordt vaak aangeschaft met als doel ruimtes te verkoelen, vooral bij hoge temperaturen in de zomer. Toch is dit niet het enige waarvoor een airco kan worden ingezet. Airco´s kunnen ook helpen om de lucht te ontvochtigen, wat zeer fijn is in een land met een zeeklimaat zoals Nederland. Verder kunnen een aantal airco’s de lucht zuiveren van pollen, waar mensen met een allergie baat bij kunnen hebben. Daarnaast zijn er ook veel airco´s die niet alleen koude, maar ook warme lucht kunnen blazen. Kortom: een airco die ook verwarmt.

Welke airco's kunnen verwarmen?

Als je een van de modernere airconditioningapparaten koopt, is het bijna zeker dat het een airco betreft die ook verwarmt. Om te verwarmen moet het aircosysteem beschikken over een warmtepomp. Om voor warmte te zorgen, wordt warmte energie uit de buitenlucht gehaald en via de buitenunit naar de binnenunit vervoerd, zodat de binnenunit warme lucht de ruimte in kan blazen. Er worden bij dit proces geen fossiele brandstoffen gebruikt, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Multi-split airco's om te verwarmen

Een airco die ook verwarmt, kan ingezet worden om naast de centrale verwarming te gebruiken of om de centrale verwarming op bepaalde momenten te vervangen. Mocht je dit willen, dan is het natuurlijk wel noodzakelijk om niet één maar meerdere ruimtes in huis te kunnen verwarmen. Hiervoor wordt een multi–split airco aangeraden. Bij een multi–split airco is het mogelijk om meerdere binnenunits te koppelen aan één enkele buitenunit. Op deze manier kan er altijd geschakeld worden tussen ruimtes en is het ook niet nodig om alle ruimtes tegelijk te verwarmen terwijl er wellicht op dat moment maar één gebruikt wordt.

Verschillende airco's om te verwarmen

Als je op zoek bent naar een airco die verwarmt, ben je bij AircoGarant aan het goede adres. Alle airco´s in ons assortiment beschikken namelijk ook over een verwarmingsfunctie, zowel de split-unit airco´s als de mobiele airco´s. We hebben verschillende modellen en merken in ons assortiment, om aan de wisselende behoeftes en wensen van de klanten te voldoen. Wat alle airco´s met elkaar gemeen hebben, is dat ze van gerenommeerde merken zijn, die staan voor kwaliteit, een lange levensduur en gebruiksvriendelijkheid.

Airco die ook verwarmt: welk merk kies je?

Van de beschikbare merken airco´s zijn er vier altijd op voorraad bij AircoGarant: Panasonic, Sendo, Mitsubishi en Haier. De verschillen tussen de diverse type airco´s van elk merk en de merken onderling zijn met name gerelateerd aan de capaciteit, de additionele functies waarover ze beschikken en de afmetingen van de apparaten. Zo bieden de airco´s van Mitsubishi, Panasonic en Haier naast een afstandsbediening ook de optie om het systeem via WIFI te besturen. Om een gedegen keuze te maken, is het belangrijk om je goed door ons te laten adviseren. Ons team bestaat uit deskundige medewerkers die je met alle plezier bijstaan. Neem contact op voor meer informatie.

De installatie van een airco die zowel koelt als verwarmt

AircoGarant kan bij levering zorgen voor het in bedrijfstellen van de gekochte airco, of zich ontfermen over de gehele installatie. Hou er rekening mee dat je zelf het apparaat kunt monteren, maar de in bedrijfstelling moet worden uitgevoerd door gekwalificeerde monteurs. Alle monteurs van AircoGarant zijn STEK gecertificeerd, en kunnen daarom de installatie en de in bedrijfstelling uitvoeren. De kosten voor de installatie hangen van veel factoren af, neem daarom vrijblijvend contact op voor een offerte voor een airco die ook verwarmt, incl. installatie.