Naar inhoud
0

Airco als verwarming gebruiken

Airco in ruimte die kan verwarmen en verkoelen

Bij airconditioning denkt men vaak aan hoge, zomerse temperaturen en koude luchtstromen die voor verkoeling zorgen. Dat is dan ook waar airco´s het meeste voor worden gebruikt in Nederland: voor het koelen van ruimtes. Huizen beschikken hier immers over centrale verwarming. Toch is het ook zeker interessant om te overwegen een airco als verwarming te gebruiken, omdat dit kan zorgen voor lagere energiekosten, zeker als er wordt gekozen voor een multi-split airco. AircoGarant heeft een breed assortiment aan airco´s, die tevens als verwarming kunnen worden gebruikt.

Airco als verwarming gebruiken

Kies je ervoor om de airco als verwarming te gebruiken? Dan kun je in het zogenoemde stookseizoen flink besparen! Het is met name in het voorjaar en in het najaar veel goedkoper om je woning te verwarmen met een airco dan dit te doen met een CV-ketel gestookt op gas. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstof, is het bovendien milieuvriendelijker. Daarnaast wordt de ruimte heel snel verwarmd, doordat de airco snel begint met warmte afgeven. Een bijkomend voordeel is dat met een aantal airco’s ook meteen de lucht gezuiverd kan worden van pollen, wat fijn is voor mensen met een allergie.

Welke airco's kunnen verwarmen?

Het merendeel van de moderne airco´s beschikt over een warmtepomp, die noodzakelijk is om naast het koelen ook te kunnen verwarmen. Om te zorgen voor warme lucht, wordt de warmte van de buitenlucht via de buitenunit naar de binnenunit van de airco vervoerd, om zo de warmte in de kamer te verspreiden. Wil je meerdere ruimtes in je woning verwarmen? Kies dan voor een multi split airco, waarbij er aan een buitenunit meerdere binnenunits kunnen worden gekoppeld.

Verschillende airco's van AircoGarant om te verwarmen

Alle split–unit airco´s uit het assortiment van AircoGarant bieden de mogelijkheid om de airco als verwarming te gebruiken. Dit is ook het geval bij alle mobiele airco´s. AircoGarant heeft een viertal merken altijd op voorraad: Panasonic, Haier, Sendo en Mitsubishi. Van deze merken zijn er verschillende soorten modellen en capaciteiten beschikbaar. Welke capaciteit het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte of ruimtes die verwarmd moeten worden. In overleg met de experts van AircoGarant kan de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie gekozen worden.

Een airco om te verwarmen installeren

Bij het aankopen van de airco´s om te verwarmen kun je ervoor kiezen om de monteurs van AircoGarant te laten zorgen voor het in bedrijfstellen, of zelfs de gehele installatie aan hen over te laten. Omdat elke situatie anders is, kan er geen eenduidige prijs voor de installatie worden gegeven. Geeft bij het bestellen van een airco dan ook aan dat je hem wilt laten installeren, dan sturen wij je een passende prijsopgave. Of vraag vrijblijvend een offerte aan via het online contactformulier.

Mocht je ervoor kiezen om zelf de installatie te verzorgen, dan kun je bij AircoGarant ook terecht voor diverse installatiematerialen, zoals Flare koppelingen, koelleidingen of airco bevestigingsmaterialen. Hou er wel rekening mee, dat er altijd een STEK gecertificeerde monteur aan te pas moet komen voor het uitvoeren van de koeltechnische handelingen, zoals het monteren en solderen van leidingen. Ook voor het enkel in bedrijfstellen van een airco om te verwarmen kan vrijblijvend een offerte worden aangevraagd.