Naar inhoud
0

Airco 160m3

Op zoek naar een airco voor 160M3

Denk bij het aanschaffen van je nieuwe airco aan de inhoud van de te koelen ruimte. Zoek je een airco voor 160M3, zorg dan dat het vermogen van de airconditioning voldoende is. Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de inhoud van de ruimte als de kwaliteit van de isolatie en het aantal ramen en deuren. AircoGarant raadt aan om de capaciteit die je nodig hebt te laten uitrekenen door een bedrijf dat zich specialiseert in koudetechniek. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Om het benodigde vermogen te berekenen van een airco voor 160M3, vermenigvuldig je het aantal kubieke meters met de vermenigvuldigingsfactor voor de isolatie.

Vermenigvuldigingsfactor

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in koudetechniek maken gebruik van een vermenigvuldigingsfactor in verschillende categorieën om de juiste isolatie weer te geven. Is de ruimte goed geïsoleerd en zitten er niet veel ramen en deuren in, dan wordt vermenigvuldigingsfactor 30 gebruikt. Bij aanwezigheid van allerlei warmte afgevende apparatuur zoals printers en computers krijgt de ruimte factor 40. Garages of zolderverdiepingen hebben vermenigvuldigingsfactor 50. Gaan we dus uit van een goed geïsoleerde ruimte, dan rekenen we het benodigde vermogen van een airco voor 160M3 uit door dit te vermenigvuldigen met factor 30. Dat ziet er zo uit: 160M3 x 30 = 4800 Watt (of 4,8 kW).
Deze ruimte dient dus gekoeld te worden door een airco van 5 kW.

Split unit airco's die geschikt zijn voor 160 m3

Haier Tundra Green split unit airco 5kW inverter (gevuld)
Haier Tundra Green split unit airco 5kW inverter (gevuld)
  • Geschikt voor een ruimte van (m3): 100-160
  • Geluidsniveau binnenunit (dB): 28-45
  • Energieklasse Koelen (SEER): A++
  • WIFI bediening: Ja (ingebouwd)
1.369,00
Op voorraad

Ideale temperatuur voor comfort

Doordat een airco voor 160M3 je controle geeft over de temperatuur in deze ruimte, voelt de omgeving frisser en aangenamer. Je airco zorgt ervoor dat je kunt koelen én verwarmen. Elektrisch verwarmen levert op je energierekening een kostenbesparing op. Elektriciteit is namelijk goedkoper dan fossiele brandstoffen. Bovendien kan stroom milieuvriendelijk worden opgewekt en worden brandstoffen als gas steeds meer schaars.  De juiste airco voor 160M3 kan dus veel verschil maken!

Snel leveren

Iedere bestelling die bij ons wordt gedaan vóór 16:00 uur wordt nog dezelfde dag verzonden. Haal je je nieuwe airco liever zelf op, dan kan dat natuurlijk ook. Je bent welkom bij AircoGarant tijdens onze openingstijden. Laat ons weten wat je voorkeur heeft. Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met onze vriendelijke klantenservice. Dit kan telefonisch of via het handige contactformulier. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe airco!